HABERLER
HABER ARŞİVİ
METRO YOLCULARINA “12. YIL” SÜRPRİZİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Metro A.Ş., kuruluşunun 12. yıldönümünü metro yolcularıyla birlikte, farklı etkinliklerle kutladı. Konak İstasyonu’nu kullanan İzmirliler, bir anda karşılarına çıkan ‘Atatürk’le Son Dans’ adlı interaktif gösteriyi hayranlıkla izledi. Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hazırlanan gösteride, Atatürk’ü canlandıran sanatçının vals ve zeybek oyunları izleyenlerden büyük alkış aldı. Yolcuların cep telefonları, fotoğraf makineleri ve kameralarıyla sık sık çekim yaptığı gösteride yer alan sanatçıların dönemi yansıtan kostümleri de, Konak Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri, öğretmenler ve kursiyerler tarafından hazırlandı.
 

Gösteri öncesi kısa bir konuşma yapan İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, metronun 13. yıla girmesinden duydukları gururu anlattı. Alev, “12 yıl önce bu istasyonda açılış yaparken, vitrine çıkacak olmaktan dolayı tatlı bir heyecanımız vardı. Bugün de aynı heyecanla çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
 

Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ayrıca, Ege Üniversitesi Latin Dans Topluluğu da bir gösteri sundu. Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi’nin sergisi ise yolculardan büyük ilgi görüyor.  İzmir Metro A.Ş’nin 12. kuruluş yıldönümü kutlamaları, ay sonuna kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.