HABERLER
HABER ARŞİVİ
KARŞIYAKA TÜNEL ÜSTÜNDE “7X24 YAŞAM”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 kilometrelik Karşıyaka Tünel üstünde gerçekleştirdiği modern düzenlemeler ile 24 saat yaşayan yeni mekanlar oluşturdu. Çalışmalar 3 milyon 125 bin liraya mal oldu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olarak tarihe geçen Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi, her yönüyle kente yeni bir soluk getirdi. İzmirliler 80 kilometrelik hat boyunca keyifli ve güvenli ulaşımın tadını çıkartırken, tünel üstlerinde oluşturulan yeni yaşama alanları da büyük beğeni topladı.



2260 metre uzunluğundaki Şirinyer Tüneli’nin ardından 3 kilometrelik Karşıyaka Tüneli’nin üzerinde de yeni düzenlemeler oluşturan Büyükşehir Belediyesi, başta Karşıyakalılar olmak üzere İzmirliler’den tam not aldı.


Akşam saatlerinden itibaren ışıl ışıl olan Karşıyaka Tünel üstü, gölgelikli sergileme ve dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, açıkhava kondisyon alanları,  park düzenlemeleri, yeşil alanlar, yürüyüş yolları, meydan düzenlemeleri ile birçok ihtiyaca cevap veriyor. Düzenleme kapsamında 4 noktada oluşturulan 240 adet fıskiyeli yer havuzu ise mekanın  en çok ilgi çeken bölümlerini oluşturuyor.



İzmirlilerin kültürel, dinlenme ve sportif ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan Karşıyaka Tüneli üst bölgesine bilgilendirme panoları da yerleştirildi. Projenin 3 milyon 125 bin TL’ye mal olduğu bildirildi.