HABERLER
HABER ARŞİVİ
BAYRAMDA ULAŞIMA YÜZDE 50 İNDİRİM
İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Kurban Bayramı süresince toplu taşıma araçlarında yüzde 50 indirimli tarife uygulanması konusundaki tavsiye kararı meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

 

Aliağa menderes balçıkla sıvanacak proje değil
Meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, güney kesiminde “yolculu ön işletme”, kuzey kısmında ise yolcusuz deneme seferleri süren Aliağa –Menderes Banliyö Sistemi’nin, Türkiye’nin en büyük kent içi ulaşım projesi olduğunu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu proje için toplam 550 milyon TL harcandığını hatırlattı. Başkan Kocaoğlu, “Kim ne derse desin, kimin düşüncesi ne olursa olsun, bu proje balçıkla sıvanacak bir proje değildir. Bu projeye hepimiz sahip çıkmalıyız” dedi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olağan meclis toplantısındaki konuşmasında Aliağa Menderes Banliyö Sistemi için yapılan yatırımın büyüklüğüne dikkat çeken Başkan Aziz Kacaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bu proje için 550 milyon lira harcadı. Büyük kanal projesi için 20 senede 600 milyon lira harcandı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi sadece Aliağa-Menderes projesi için o kadar borcu içinde o kadar parayı ortaya koydu ve harcadı. Diğer yaptığımız işler hariç. Alt-üst geçit hepsinin toplamı 10 milyon lira civarındadır. O kadar sıkışıklıkta çalışıyoruz ki. Her asansörü, merdiveni koyacağımız yeri bulduğumuzda tek tek ihalesiyle yapıyoruz,  planlandı yapılıyor. Alt- üst geçitler bittikten sonra yeniler, başka konular çıkacak onu da yapacağız. Bu proje Türkiyenin en büyük kent içi ulaşım projesidir. Bu proje TCDD arazisine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı büyük yatırımlar sonucunda gerçekleşmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başbakana, bakana, TCDD genel müdürlüğüne, personeline, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına herkese teşekkür ediyorum. Harcanan paranın miktarı budur. Bunun içerisinde ortak harcadığımız çekerler ve Çiğlideki atölyeye alınan araçlar yoktur. Bunun da teminatının tamamı, TCDD’nin yasasından dolayı kefil olamadığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kefil olunmuştur. Bu proje karşılıklı özveri ile gerçekleşmiştir. İzmir halkına hayırlı uğurlu olsun. Ama bu projeyi önce İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve herkes sahiplenmeli. Alt-üst geçitler yapılıyor. Vatandaşlarımızdan da sabır diliyoruz. Bu proje kim ne derse desin kimin düşüncesi ne olursa olsun balçıkla sıvanacak bir proje değildir. Bu Türkiye’nin kent içi en büyük ulaşım projesidir. Buna ne kadar sahiplenirsek, bizim de,  TCDD’nin de, herkesin de şevki ve çalışma aşkı artacaktır. Bu konuya hepimizin, İzmirli hemşehrilerimizin bu şekilde bakıp değerlendirmesini istiyoruz. Bu projeyi sahiplenmemiz İzmir’e  yapılacak diğer projeleri de sahipleneceğimiz anlamına gelecektir” dedi.