HABERLER
HABER ARŞİVİ
BAŞKAN AZİZ KOCAOĞLU: “BU OYUNA GELMEYECEĞİZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sabah erken saatlerde ESHOT Genel Müdürlüğü’ne giderek çok sayıda yöneticisi gözaltına alınan kurum çalışanlarına moral verdi. Operasyonun ardından toplu ulaşım hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarının iş yavaşlatacağı şeklindeki söylemlere itibar edilmemesini isteyen Başkan Kocaoğlu, “Bu yönde propaganda yapan ya da iş aksatanlardan ben hesap soracağım” dedi. ESHOT’un yanı sıra Başkan Kocaoğlu’nun çağrısına uyan İZULAŞ, İzmir Metrosu ve İZDENİZ’de de seferler aksatılmadan sürdürülüyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon haberini alır almaz Paris’teki temaslarını yarıda keserek kente dönen Başkan Aziz Kocaoğlu sabah erken saatlerde ESHOT Genel Müdürlüğü’ne giderek teknik ve idari personelin yanı sıra şoförlerle görüşme yaptı. Operasyon sonrasında ulaşımda aksamalar olacağı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Kocaoğlu, ESHOT çalışanlarına “İş yavaşlatma yok. Bu yönde propaganda yapan ya da iş aksatanlardan da ben hesap soracağım. Vatandaşlarımıza bu dönemde daha seri, daha dikkatli hizmet vermemiz gerekiyor. Bizden beklenen bu” diye seslendi. İş yavaşlatma benzeri eylemlerin aksine daha yoğun çalışılmasını isteyen Büyükşehir Belediye  Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Atölyelerde bekleyen aracımız kalmayacak. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Mesai mevhumu olmadan yoğun bir şekilde çalışacağız. Değil hizmet aksatmak tam tersine daha çok çalışacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi örnek bir belediyedir. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın en kısa sürede özgürlüklerine kavuşacağına inanıyorum.” Kurum çalışanları Başkan’ın bu sözlerini alkışlarla destekledi.



Başkan’ın çağrısı etkili oldu

Kamuoyunda dile getirilen İzmir’de toplu ulaşım hizmetlerinin duracağı ya da yavaşlatılacağı söylemlerinin aksine, ESHOT; İZULAŞ, METRO A.Ş. ve İZDENİZ personeli seferleri aksatmadan çalışmayı sürdürüyor. Genel Müdür, genel müdür yardımcısı, daire başkanı düzeyinde çok sayıda yöneticisi gözaltında tutulan ESHOT Genel Müdürlüğü’nün atölye personeli gece geç saatlere kadar çalışarak 15 arızalı otobüsün tamirini gerçekleştirdikten sonra sefere soktu.

İzmir Metrosu ve İZBAN’da da işletmenin aynı hizmet kalitesi ve aynı standartlarda sürdürüldüğü belirtilerek, şu sıkıntılı günlerde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için daha da dikkatli bir şekilde çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

İZDENİZ A.Ş. yöneticileri de ne seferlerin durması ne de iş yavaşlatma gibi bir eylemin söz konusu olmadığını, çalışanlarla tek tek görüşerek Başkan Aziz Kocaoğlu’nun mesajlarını kendilerine ilettiklerini dile getirdi.