HABERLER
HABER ARŞİVİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE BAYRAMLAŞMA

 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde sürdürülen denetimlerde sınırların zorlandığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu iş artık denetimden çıktı, başka bir şey. Buna mutlaka birisinin el atması gerekiyor. Bütün bürokrat arkadaşlarımızla birlikte gerçekten çok rencide edici bir süreç yaşıyoruz. Varsa bir eksiğimiz, gediğimiz, yalanımız, yanlışımız; çıkartın ortaya, neyse ceremesi çekelim. Kim ne yapmış? Tutuklanan arkadaşların servet beyanlarını aldılar. Komedi! Bunları konuşmak istemiyoruz ama en az hepimiz kadar masum insanların hapiste yatması ve adaletin gecikmesi içimizi yakıyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla belediye personeliyle bayramlaştı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen törende, adeta içini döken Başkan Kocaoğlu, geçen bayram olduğu gibi bu bayramı da buruk karşıladıklarını belirterek “Üç arkadaşımızın 6 ay 2 gün önce başlayan tutukluluğu halen devam ediyor. Bu arada Belediyemizdeki denetimler de çok yoğun bir şekilde sürüyor. Yasal hak olarak kimsenin denetim yapmasına itirazımız yok. Ama bazı birimlerden gelen vergi denetçisi gibi arkadaşların sınırları bir müddet zorladığını, şimdi ise aştığını buradan ifade etmek istiyorum. Bu iş denetimden çıktı, başka bir noktaya gidiyor” dedi.
 

İddianamenin henüz hazırlanmadığına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: “Bilirkişiler rapor hazırlıyor ve 6 ay oldu. Bu süre içinde yerel yönetimlerde hiç karşılaşılmamış denetim mekanizmaları yapıldı. Sürekli denetim yapılıyor. Ben bugüne kadar hem özel sektörde hem de devlet kurumunda görev yaptığım süreler boyunca çeşitli denetimlerden geçtim. Bu artık denetim değil, başka bir şey. Buna mutlaka ve mutlaka birisin el atması gerekiyor. Denetleme sonucunda, bu belediyede rüşvet, yolsuzluk, zimmet olmadığı ispat edildi. Tek bir şey kaldı. 20 bin kişinin çalıştığı belediyede işin doğasında olan usül hatası var mı? 2006 yılında bir şirketin genel müdürü kiminle yemek yedi, faturanın arkasında niye isimler dökülmedi diye sorgulanıyoruz. Öbür tarafta, Aziz Kocağolu 2006 yılından beri nerelere seyahat etmiştir, görevli mi gitmiştir diye sorgulanıyor. Diğer tarafta sınavla alınan itfaiye erlerinin, ihtiyaç sonucu ilgili birimlerde görevlendirmişiz, bu sorgulanıyor. Daha komiği, Urla’da yaptığımız plan düzenlemesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan daha önce 1/25.000’lik planları yapmışız. Sonra, 1/1000’lik planlar vatandaşların istediği gibi yapılmış. Biz de iki planı çakıştırıp, belirli konularda onların yaptığı plana uymuşuz. Şimdi ise Urla’daki vatandaşlara rant sağlamışım diye sorgulanıyoruz. Bu sorgunun adresi ben, İzmir Büyükşehir Belediyesi, benim planlama birimim değil. 1/25.000’lik planın üstüne plan yapan kurumdur. Onun için de İzmir’e gelmeye gerek yok, o kurum Ankara’da. Bu konu anlaşılır gibi değil.
 

Rencide olduk
Yanlış bir iş yapıyorlarsa elbette sorgulanacaklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bu konuda şikayet etmediklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Ama bu iş farklı bir konuya gidiyor. Polemik yaratmaya çalışmıyorum. Kenti yönetmeye, kentte iş yapmaya çalışıyorum. Uzlaşı kültürü içinde, kente hizmet etmek için geceli gündüzlü çalışıyorum ama bu davranışlar, Türkiye’nin en büyük kurumlarından biri olan ve rüştünü her bakımdan ispatlamış İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde artık sistemi kilitliyor. Buna bir yerde müdahale edilmesi, durdurulması ve normal ölçülere getirilmesi gerekmektedir. Bütün bürokrat arkadaşlarımızla birlikte gerçekten çok rencide edici bir süreç yaşıyoruz. Biz buna kent ve kentli için katlanıyoruz. Varsa bir eksiğimiz, gediğimiz, yalanımız, yanlışımız; çıkartın ortaya, neyse ceremesi çekelim. Kim ne yapmış? Tutuklanan arkadaşların servet beyanlarını aldılar. Komedi! Bunları konuşmak istemiyoruz ama en az hepimiz kadar masum insanların hapiste yatması ve adaletin gecikmesi içimizi yaktığından bu konuşmayı yapmak durumunda kaldık” diye konuştu.
 

Memura bayram müjdesi
Bayram konuşmasında Belediye’de çalışan memurlara müjde de veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplu sözleşme görüşmelerini tamamladıklarını açıkladı. Başkan, “El sıkıştık, bir bayram hediyesi olarak da formalitesini de bugün bitiririz. Memur arkadaşlara ciddi bir artış yaptık, güle güle harcasınlar” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “7.5 yıldır sizlerin sayesinde Türkiye’ye örnek yatırımlar yaptık. Hepinize teşekkür ederim. Yatırımların çevrede toplanması, çevre yatırımlarının yapılması, körfezin temizlenmesi halen Türkiye’nin en çevreci kenti olan İzmir’i dünyada belirli bir yere getirecek. Sürdürülebilir bir kent yaratmaya çalışıyoruz. Biz şu ana kadar 4.7 milyar TL yatırım yaptık, ayrıca 1 milyar TL’ye yakın borç ödedik. Yani 5.7 milyar TL civarında bir kaynak ürettik ve yatırım yaptık. Önümüzdeki süreçte de 3 milyar TL yatırım daha yapmayı hedefliyoruz. İzmir’in bütün altyapı sorunlarının çok büyük bir bölümünü, yüzde 95’ini on sene içinde bitirmiş olacağız. Bu kentte 40 yıldır konuşulan kayda değer ne kadar fikir varsa, acillerinden başlayarak hepsini gerçekleştirmiş olacağız.