HABERLER
HABER ARŞİVİ
METRODA 7/24 ÇALIŞMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ulaşım yatırımlarından olan 5.5 kilometrelik Üçyol–Üçkuyular hattında temel betonları yüzde 92, kemer betonları ise yüzde 80 oranında tamamlandı. İnşaat çalışmaları 7 gün - 24 saat aralıksız devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım alanında kenti geleceğe taşıyacak projelerinden olan Üçyol-Üçkuyular metro hattındaki yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 


Toplam 5.5 kilometrelik hat boyunca yer alan İzmirspor, Hatay, Göztepe, Poligon ve F. Altay istasyonlarında imalatlar 24 saat aralıksız devam ederken, yer yer 24 metreye kadar inen derinlikte planlandığı şekliyle yürüyen tünel imalatlarında bugüne kadar temel betonlarının yüzde 92’si, kemer betonlarının ise yüzde 80’inin tamamlandığı bildirildi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre, İzmirspor ve Hatay istasyonlarında bilet holü kazıları yapıldı. Binaların zarar görmemesi için zemin güçlendirme amacıyla yapılan ankraj çalışmaları sürüyor. Göztepe İstasyonu bilet holü kazık imalatlarının da yüzde 85’i tamamlandı.


Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarında özel bir teknikle yapılan diyafram duvar (kapa-aç yöntemi) imalatları sürüyor. İstasyonlardaki kaba imalatların büyük bir kısmının yılbaşına kadar tamamlanarak İnönü Caddesi’nin trafiğe açılması için çalışmalar büyük bir hızla sürdürülüyor. 


İzmirspor ve Hatay istasyonlarının 2011 Nisan ayında tamamlanarak deneme seferlerine başlanması planlanıyor.  Diğer üç istasyonun ise 2011 yılı Ağustos ayı sonunda tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor.