HABERLER
HABER ARŞİVİ
SÖNMEZ ALEV KARİYER GÜNLERİNDE BAŞARIYA GİDEN YOLU ANLATTI


İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü ve İzban Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesince düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğine katılarak, öğrenciliği ve   iş hayatından örnekler verdi; öğrencilerle başarıya giden yolu konuştu.

Öğrencilerin kariyer planlarını oluşturmada yardımcı olma,  sanayi ve hizmet sektöründeki iş imkanları hakkında bilgilenmeleri ve iş yaşamındaki rol modeli yöneticileri tanımaları için düzenlenen Kariyer Günleri etkinliği 8 Mayıs Salı günü Manisa’daki Mühendislik Fakültesi kampüsünde gerçekleşti.
Çeşitli mühendislik dallarında eğitim gören çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte önce İzmir Metro A.Ş. ve İzban tanıtım filmleri gösterildi. Ardından konuşan Sönmez Alev , önce öğrencilik yıllarından söz etti, mezun olmanın kişide nasıl bir  başarı ve ‘yeterlilik’ duygusu uyandırdığını anlattı. Ancak ardından başladığı iş hayatında öğreneceği ve kendisini geliştireceği daha pek çok şeyin olduğunu gördüğünü belirtti ve asıl sınavların burada başladığını ifade etti.
Hayatın her döneminde öğrenecek şeyler olduğunu, öğrenme istek ve arzusunun bittiği yerde, başarı ve gelişmenin de sonlanacağını söyleyen Sönmez Alev ‘Başarı, işinizi severek yaptığınız, uzmanlaştığınız , eğitim ve gelişmeyi sürdürdüğünüz zaman zaten gelecektir’ diye konuştu.

Daha sonra öğrencilerin sorularına cevap veren Sönmez Alev’e üniversite yönetimi Kariyer Günlerine verdiği katkı nedeniyle bir de plaket sunuldu.