HABERLER
HABER ARŞİVİ
İŞTE İZMİRİN YENİ TRENLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile birlikte yürüttüğü 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nde kullanılacak trenlerin ilk seti tamamlandı. Yeni trenlerin ilk partisi Nisan ayında İzmir’de olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kuzey-güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye’deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’ni bir an önce hizmete almak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin yüzde 50’şer ortaklıkla kurduğu İZBAN A.Ş. (İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistem Ticaret A.Ş.) yöneticilerinin İspanya’da yaptıkları teknik incelemede, Aliağa–Menderes Projesi’nde kullanılacak tren setleri üretim yerinde görüldü. Üretimi yapan İspanyol CAF (Construcciones Y. Auxiliar de Ferrocarriles S.A.) firmasının İspanya’nın Zaragoza, Beasain ve Lineras kentlerinde bulunan üretim tesislerindeki incelemede, İzmir’in tamamlanmış ve testleri yapılan ilk tren setini gören teknik heyet, üretimin her aşamasını da inceleme fırsatı buldu. Teknolojisi gelişmiş sistemlere sahip olan ve modern bir görüntüye sahip olan trenler çok beğenildi. Aliağa-Menderes hattında çalışacak tren setlerinin ilk partisinin 2010 Nisan ayında İzmir’e geleceği bildirildi.
 
Klimalı vagonlar
3’er vagonlu 33 tren setinden (EMU - elektrikli banliyo tren seti) oluşacak toplam 99 adet vagonun tamamı klimalı olacak. Yeni teknoloji ekipmanlar ve konforla donatılmış olan tren setleri, metrekarede 6 yolcu taşıma kapasitesine sahip ve 140 km/saat hız ile güvenle işletme yapabilecek.