HABERLER
HABER ARŞİVİ
KARDEŞ ŞEHİR ENDONEZYADAN İZMİR METRO ZİYARETİ
 

İzmir’in kardeş şehri olan Endonezya’nın Surabaya kenti meclis üyelerinden oluşan 3 kişilik heyet, iki kent arasındaki dostluk ilişkisini geliştirmek, kenti yakından tanımak ve olası işbirliklerini araştırmak için yaptıkları İzmir gezisi  çerçevesinde, ulaşım sistemleri hakkında bilgi almak için İzmir Metro A.Ş. yi ziyaret ettiler.
 

 
İzmir Metro A.Ş. yi ziyaretlerinde Genel Müdür Sönmez Alev ve çalışma arkadaşları tarafından karşılanan Surabaya kenti Belediye Meclis Başkan Yrd. Akhmad SUYANTO(Heyet Başkanı),  Meclis Üyesi  Bayan Agustin POLIANA ,Meclis Üyesi   Adies Abdulkadir MAPPONG;  metro ulaşımı konusunda bilgi aldıktan sonra atölye alanını gezdi. Burada Çin’de yapılan ve geçtiğimiz ay İzmir’e gelen yeni metro treni vagonlarını inceleyen konuk heyet, daha sonra Halkapınar İstasyonundan metroya binerek Üçyol istasyonuna kadar gidip geldi, yolculuk sırasında birçok bilgi aldı.
 

 
Konuk heyete, İzmir Metro A.ş. nin 10 yılı nedeniyle   hazırlanan ve içinde özel anı pulları, kentkart bulunan bir plaket veren Genel müdür Sönmez Alev, kardeş kent Surabaya ile  ulaşım özellikle de raylı sistemler konusunda işbirliği  yapmaya hazır olduklarını  ifade etti.