HABERLER
HABER ARŞİVİ
İZMİR’DE ULAŞIMA İEF AYARI
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Enerji” temasıyla 79. kez düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nı (İEF) ziyaret edecek vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için metro, vapur ve otobüs seferlerini artırdı.

Metroda seferler yeniden düzenlenerek çalışma saati 01.00’e, otobüslerde ise metro bağlantılı hatlarda son sefer saati 01.30’a kadar uzatıldı. Körfez vapurları da 01.00’e kadar çalışmaya devam edecek.


İzmir Enternasyonal Fuarı’nı ziyaret edecek olan vatandaşlar, önünde ‘Fuar’ levhası yer alan otobüslere binerek ulaşımlarını sağlayacak. 90 dakika içinde ikinci ve daha fazla binişlerin ücretsiz olduğu limitsiz biniş uygulaması kapsamında, yolcuların bulundukları her noktadan fuar alanına aktarmalı ekonomik ulaşım olanağı sağlandı.


Ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla saat 02.00’ye kadar ESHOT Ulaşım Daire Başkanlığı’nda nöbetçi bölge ulaşım şube müdürleri ve şefler bulunacak. Konak Bahribaba bağlantılı Balçova, Buca ve Gaziemir’e çalışan gece servisleri (Baykuş) ise 24.00-06.00 saatleri arasında seferlerine devam edecek.


Körfez vapurları, fuar süresince hafta içi normal seferlerine devam edecek. Fuarın açık kaldığı süre içinde yer alan 29 Ağustos Pazar ve 5 Eylül Pazar günleri vapurlara ilave seferler konularak sefer sıklığı artırılacak. Vapur seferleri gece saat 01.00’e kadar sürecek. Ayrıca Fuar nedeniyle Pazar günleri saat 16:00 – 21:30 saatleri arasında Bostanlı – Alsancak arasına vapur seferleri konulacak.