HABERLER
HABER ARŞİVİ
“İSTİKAMET TORBALI”

80 kilometrelik Aliağa-Menderes projesinde gün saymaya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hiç nefes almadan hattı Torbalı’ya ulaştıracak çalışmalara da start verdi. Kısa süre içinde TCDD ile bu konuda protokol imzalanacağını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hedefimiz, ilk kazmayı vurduktan sonra iki yıl içinde projeyi tamamlamaktır” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile birlikte yaşama geçirdiği, kentin kuzey ve güneyini raylı sistemle birbirine bağlayacak Aliağa-Menderes hattında deneme seferleri başlarken, 29 Ekim’de yapılması planlanan açılış için de hazırlıklar sürüyor. 79 kilometre uzunluğundaki hattın tamamlanmasının ardından çalışmaların ara verilmeden sürdürülmesini isteyen Başkan Aziz Kocaoğlu, hattı Torbalı’ya uzatmak üzere düğmeye bastı. Torbalı ilçesinin merkezinde ve çevresindeki istasyon ve hemzemin geçitleri inceleyen Başkan Kocaoğlu, yapılması öngörülen alt ve üstgeçitlere ilişkin Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte tespitlerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na incelemeleri sırasında Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da eşlik etti.



Aliağa-Menderes hattında çalışmalara başladıkları ilk günden beri hattın Torbalı, Selçuk ve Bergama’ya kadar uzatılması gerektiği yönündeki görüşlerini dile getirdiğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, bunun için TCDD ile protokol hazırlıkları içinde olduklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, protokolün imzalanmasının ve projenin tamamlanmasının ardından çalışmaların başlayacağını vurgulayarak, “İlk kazma vurulduktan sonra hedefimiz, 2 yıl içinde bu projeyi tamamlamaktır” dedi.


İzmir’in iki önemli sanayi ilçesi Aliağa ve Torbalı’nın nüfuslarının yakın bir gelecekte 250 bine yaklaşmasının öngörüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hattın bu nedenle büyük önem taşıdığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, İzmir’in kuzey-güney aksı bağlantısının 79 kilometresini tamamladıklarını, kalan 26 kilometreyi de tamamlayarak, 105 kilometreye ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki dönemde Selçuk için de protokoller yapmayı planladıklarını belirterek “Torbalı daha acildi. Çünkü bütün K.Menderes’i Selçuk’u, Tire’yi, Ödemiş’i ve Beydağ’ı burada toplamak, oradan İzmir’e aktarmak mümkün” diye konuştu.
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da projenin Torbalı için heyecan verici olduğunu vurgulayarak,  “Torbalı, İzmir’in en hızlı büyüyen ilçesi. Yaptığımız araştırmalar, halkımızın en yoğun yaşadığı sorunun İzmir’e ulaşım olduğunu gösteriyor. Bu nedenle hattın Torbalı’ya uzanması büyük önem taşıyor. Sevgili Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.