HABERLER
HABER ARŞİVİ
YENİ TRAFİK DÜZENİ İÇİN ÖZEL BROŞÜR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol – Üçkuyular metro hattındaki çalışmalar nedeniyle vatandaşları bilgilendirmek için 40 bin adet broşür hazırladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol – Üçkuyular Metro hattı kapsamındaki çalışmalar nedeniyle oluşacak yeni trafik düzenini vatandaşlara duyurmak amacıyla bilgilendirme broşürleri hazırladı. 20 Haziran 2010 saat 24.00’dan itibaren başlatılacak uygulama süresince vatandaşların bu dönemi rahat atlatmalarını sağlamak için tüm olanaklarını seferber eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı 40 bin broşürü de dağıtmaya başladı. Belediye ekipleri sabahın erken saatlerinde Fahrettin Altay Meydanı ile Hıfzıssıhha bölgesindeki vatandaşlara ve esnafa yeni trafik düzenini içeren broşür dağıttı.
Hazırlanan broşürde İzmirspor, Hatay, Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları yapım çalışmaları kapsamında trafiğe kapalı bölgeler, ulaşımı kolaylaştıracak önlemler, alternatif güzergahlar, iptal edilen otobüs hatları, yeni oluşturulan otobüs hatları, yeniden planlanan hatlar, Mithatpaşa Cadesi’ndeki tek yön uygulaması, Mithatpaşa Caddesi’nde tek ve çift yön kullanılacak bölgeler gibi bilgilere genişçe yer verildi. Görsel olarak harita üzerinde de düzenlemeler yer aldı. Broşürde ayrıca İnönü Caddesi’nin paralelinde belirlenen yollardan kesintisiz trafik akışının sağlanacağı, metro istasyon çalışmalarının 2011 Şubat ayına kadar süreceği belirtildi ve “Raylı sistem yatırımlarındaki son dönemeci aşmak için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Bu süreçte göstereceğiniz anlayış, fedakarlık için teşekkür ederiz. Kazanımlarımız ‘sıkıntıya değdi’dedirtecek. İnönü Cadesi düzenlenerek yepyeni bir görünüme kavuşturulacak. 2011 yılında metroyla Fahrettin Altay Meydanı’ndan; Üçyol’a 9, Konak’a 12, Bornova’ya ise 27 dakikada gidilecek” ifadesi yer aldı. Hazırlanan broşürler otobüsler, Üçyol metro istasyonu, muhtarlar, ilçe belediyelerine, Üçkuyular-Göztepe iskeleleri aracılığıyla da vatandaşlara ulaştırılıyor.