HABERLER
HABER ARŞİVİ
GENELİN YARARINI KORUYORUZ

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Meclis’te engelli ve 60 yaş kartlarına getirilen kontör uygulamasıyla ilgili konuştu: “Herkesin, genelin lehine bir karar aldığımızın altını çiziyorum. Kimsenin hakkı yenmemiştir. Kimsenin kaybı yoktur. Eğer 750 kontör bir engelliye yetmiyorsa, bize ne iş yaptığını söylesin, bir 500 kontör daha verelim.”
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında engelli ve 60 yaş kartlarına kontör uygulaması ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Bu uygulamayla kimsenin hakkının yenilmediğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Sağlıklı bir sisteme geçtik ve teknolojiyi kullanarak istediğimiz verileri alabiliyoruz. O nedenle kontör sınırlamasının arkasındayım. Eğer 750 kontör bir engelliye yetmiyorsa, bize ne iş yaptığını söylesin, bir 500 kontör daha verelim. Yanında bir kişi olmadan seyahat edemeyecek olanlara refakatçi kartı veriyoruz. Ağır engelli, yüzde 70 engelli olması koşulu var. Bu kartlar engelli kartıyla birlikte geçerli. Sadece refakatçi kartıyla belediye otobüsünden yararlanılmayacak. Refakatçi kartı, engelli kartının okutulmasının ardından geçerli oluyor” dedi.
Kontör sınırlamasıyla kimsenin hakkının yenmediğini, bir düzen getirilmeye çalışıldığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;
 “Bizim görevimiz, vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Onların yaşam kalitesini artırmaktır. Vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak çalışmaların yanı sıra; kaldırım işgalleri, gıda denetimleri, kaçak yapılar gibi uygulamak zorunda olduğumuz yasal görevlerimiz var. Belediye Başkanlığı sadece halka şirin görünmek, sırtını sıvazlayarak yapılacak bir kamu görevi değildir. Herkesin lehine, genelin yararına bu uygulamayı yaptığımızın altını çizmek istiyorum.”
 
Yardıma hazırız
Başkan Kocaoğlu, mecliste Elazığ’da yaşanan depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlara da acil şifalar diledi. AKS 110 teşkilatı olarak yardıma hazır olduklarını ve sürekli bölgeyle bağlantı halinde olduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “51 vatandaşımızın vefat ettiğini öğrendik. Kerpiç evlerin olması, ölü sayısını artırmış. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak araç-gereçlerimizle, ekiplerimizle yola çıkmaya hazır olduğumuzu bildirdik. Vali Yardımcısı bize teşekkür ederek ihtiyaç olduğunda hemen bizimle irtibata geçeceğini söyledi” diye konuştu.