HABERLER
HABER ARŞİVİ
İLK ÇİÇEKLER BAŞKAN’DAN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne sokaklarda vatandaşlarla birlikte başladı. Sabah erken saatlerde Bornova istasyonundan metroya binen Başkan Kocaoğlu, kadınlara karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İzmir Metrosu’nda başta hanımlar olmak üzere vatandaşlarla buluştu. Bornova Metro İstasyonu’nda kadınlara karanfil dağıtan Başkan Kocaoğlu, daha sonra kabine girerek metronun bayan sürücüsü Selda Kuş’a çiçek verdi. 
 
Metro yolcularına karanfil dağıtan Başkan Kocaoğlu, onlarla samimi bir havada sohbet etti. Konak’ta metrodan inen Başkan Kocaoğlu,  Konak Meydanı’ndan geçen büyük küçük tüm bayanlara karanfil dağıttı. Ardından Belediye binasına girerek belediye çalışanlarının da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
 
Her yıl İzmir’de emekçi kadınlar gününü coşkuyla kutladıklarını ancak bu yıl bu etkinliklere farklı bir boyut getirdiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Tüm İzmirlilerle, erkekleri ve gençlerimizi de dahil ederek, Kadınlar Günü’nü 4 gün süren çeşitli etkinliklerle kutluyoruz.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü sadece kadınların bilinçlenmesi, kadın haklarının savunulması olarak değil aynı zamanda insan hakları boyutunda bir mücadele olarak değerlendiriyoruz. Cumartesi gününden itibaren başlayan etkinliklerimiz birkaç gün daha sürecek. Kadınlarımız el işi göz nuru emeklerini Kültürpark 4 No’lu Hol’de açılan sergide çok cüzi miktarlarda satmaya çalışıyor. Onlara moral vermek için tüm İzmirlileri bu sergiyi gezmeye davet ediyorum” diye konuştu.