HABERLER
HABER ARŞİVİ
KARŞIYAKA TÜNELİ’NE “ŞİRİNYER MODELİ”

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa-Menderes Projesi kapsamında yapılan Karşıyaka Tüneli’nin üst düzenlenmesi için yapım ihalesi gerçekleştiriyor. Uygulama, Şirinyer Tünel üstündeki projenin bir benzeri olacak.
 
Kentin Kuzey-Güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye’deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’ni hizmete almak için hızlı tempoda çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan son kalan inşaat işlerini tamamlarken diğer yandan da bu kapsamda yapılan tünellerin üstünde kalan alanları yeniden düzenliyor. Daha önce Şirinyer Tünel üstünü düzenleyerek Bucalıların hoşça vakit geçirebilecekleri, çağdaş bir mekan haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de aynı projeyi  Karşıyaka Tüneli üzerinde yaşama  geçirmek  için yapım ihalesi gerçekleştirecek.
 
23 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirilecek ihale ile Karşıyaka Tüneli üzerinde kalan bölgede üstü gölgelikli sergileme ve dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, açıkhava kondisyon alanları,  park düzenlemeleri, yeşil alanlar, yürüyüş  yolları, meydan düzenlemeleri ve fıskiyeli  havuzlar oluşturulacak. Vatandaşların kültürel, dinlenme ve sportif ihtiyaçları düşünülerek yapılan düzenlemeyle birlikte alana yerleştirilen panolarda, demiryollarının tarihsel gelişim sürecini anlatan bir bölüm de oluşturulacak.