HABERLER
HABER ARŞİVİ
BAŞKAN KOCAOĞLU;DENEME SEFERLERİ 1-2 AYA BAŞLAYABİLİR

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Menderes Hızlı Demiryolu projesinin güney aksında deneme seferlerinin yakında başlayacağını bildirdi.
 
 
 
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, yılın son toplantısını Tarihi Havagazı Fabrikasında gerçekleştirdi. 81 üyeli kurulun üyelerinin çoğunluğunun katılımıyla yapılan toplantının açılışında konuşan Aziz Kocaoğlu, basın mensupları ile birlikte metro tünellerine düzenledikleri geziyi, kurul üyeleri ile de tekrarlamak istediklerini ifade etti.
    
Metrodaki acil betonlama işlemlerinin belediye tarafından yapıldığını söyleyen Kocaoğlu, bunun dışında belediye olarak metronun tamamlanması için gereken diğer işleri yürütebilecek bir organizasyona sahip bulunmadıklarını belirtti.
    
Kocaoğlu, metro ihalesinin iptaliyle ilgili yargıya gittiklerini, haklı olduklarına inandıklarını, idare mahkemesinin, kararın yürütmesini durdurarak kısa sürede işi çözüme ulaştırmasını umduklarını dile getirdi.
    
Kocaoğlu, metronun Bornova aksıyla ilgili konuyla da bir itiraz olduğunu, Kamu İhale Kurumunun bu konuda da çok yakında bir karar açıklamasını beklediklerini ifade etti.
    
ALİAĞA-MENDERES HATTI
Devlet Demiryolları ile birlikte yürüttükleri Aliağa-Menderes demir yolunun metro standardına yükseltilmesiyle ilgili projede, süre uzatımı konusunda Demir Yolları ile mutabakat içinde olduklarını, bu konuda bir sorun bulunmadığını kaydeden Kocaoğlu, her iki kurumun da yerine getirmesi gereken taahhütlerinin olduğunu söyledi.
Kocaoğlu, 80 kilometrelik, İzmirin, belki de ülkemizin en büyük kent içi ulaşım projesi gün sayıyor. Sanıyorum 1-2 ay içerisinde güney aksında deneme seferleri başlıyor. En kısa zamanda bitirip yola devam edeceğiz dedi.
 
Ege Medeniyetler Müzesi konusunda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile müze kurulması düşünülen bölgelerde incelemeler yaptıklarını söyleyen Kocaoğlu, alanın Agoraya biraz daha yakın olmasının arzu edildiğini belirtti.
 
Kocaoğlu, yer belirlendikten sonra kamulaştırma kısmının belediye, proje kısmının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacağı yönünde bir yaklaşımın bulunduğunu söyledi.
 
Çevre Bakanlığının Gediz havzasını pilot koruma bölge ilan ettiğini anlatan Kocaoğlu, 6 ayda bir yapılan çalışmaların denetleneceğini, 2012 sonuna kadar Körfez kirliliği, tarımsal faaliyetler ve çevre sorunları konusunda önemli mesafe kat edilmiş olacağını ifade etti.