HABERLER
HABER ARŞİVİ
METRO’NUN YENİ VAGONLARI İÇİN İMZALAR ATILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro sisteminde kullanacağı yeni vagonların alımı için Çinli CSR firması ile sözleşme imzalandı. 8 set 32 vagon alımını öngören sözleşmeye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CSR Holding Başkan Yardımcısı Fu Jıanguo imza koydu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine CSR Holding Genel Müdürü Xu Zongxıang, Uluslararası Ticaret Müdürü Xuao Zhımıng, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır, Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek, Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanı Işık Çelikoğlu ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.
 
 
İmza töreninde konuşan CSR Holding Başkan Yardımcısı Fu Jıanguo son derece mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, “Bu bizim için eşsiz bir fırsat. İzmir’deki bu proje ve sözleşmenin imzalanması, bizim için bir tarih yaratmıştır. Bu sözleşme hem İzmir hem de Türkiye için Çin şirketleriyle tren konusunda imzalanmış ilk sözleşme olacak. CSR için de, Avrupa pazarına globalleşmeyle birlikte ilk giriştir. İnanıyoruz ki, CSR’den gelecek kaliteli ürünler İzmir şehrine bir başka renk katacaktır” dedi.
 
 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yapılan anlaşmanın iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ve dostluğun gelişmesine katkıda bulunacağına inandığını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu “Umuyorum attığımız imza, Çinli yatırımcıların İzmir’de yatırım yapmasına ve İzmir ekonomisinin büyümesine katkı sağlar” diye konuştu.
 
 
 
Çin’de faaliyet gösteren CSR Zhuzhoue elektrıc locomotive co. Ltd ile yapılan sözleşmeyle alınacak vagonlar, mevcut ve yapımı devam eden eden Üçyol- Üçkuyular ve Ege Üniversitesi-Bornova metrolarında kullanılacak. 32 vagondan 8 setin 16’sı MD (sürücülü) tipi olacak. Hepsi klimalı olan vagonlar mevcut metro sisteminde kullanılan vagonlar ile teknik ve sistem açısından da tam uyum sağlayacak. Vagonların bedeli 33 milyon 677 bin 871 Euro olarak açıklandı.