HABERLER
TAKIM TAMAMLANDI
İzmir'de toplu ulaşıma yeni soluk getirecek Konak ve Karşıyaka tramvayının 38 aracı partiler halinde raylara indiriliyor. Test sürüşlerinin başladığı ve yapımı büyük ölçüde tamamlanan Karşıyaka hattında sefer yapacak 17 aracın tamamı ise teslim alındı.
 

İzmir'de iki ayrı hatta yapımı süren tramvaylarla birlikte kent içi toplu ulaşımda yeni bir dönemin kapıları açılacak. 12.8 km uzunluğundaki Konak hattında imalat çalışmaları hızla sürerken, yılbaşından bu yana test sürüşleri yapılan 9 km'lik Karşıyaka hattı için geri sayım başladı. Her iki hatta toplam 38 tramvay aracı sefer yapacak.  Karşıyaka tramvay hattı için öngörülen 17 adet aracın imalat, montaj ve fabrika testleri yapılarak depo ve atölye tesisine getirildi. Karşıyaka Tramvayı'na ait 17 adet tramvay aracının ana hat testleri ile bu araçları kullanacak sürücülerin eğitim çalışmaları da sürüyor. Konak Tramvayı'nda kullanılacak 21 araçtan muayene ve kabulü yapılan 11'inin ise İzmir'e ulaşması bekleniyor. Geriye kalan 10 tramvay aracının da imalat ve montajları tamamlanmak üzere. 
 

İzmir'e özel üretildi
İzmir için özel olarak üretilen tramvay araçları, ulaşıma getireceği kolaylıkların yanı sıra kent siluetinin de bir parçası olacak. Tramvaylar için ana tema olarak kentin coğrafi, kültürel, tarihi ve sosyal özellikleri ön plana çıkarıldı. Araçların iç görünüş, dış görünüş ve renk kombinasyonları oluşturulurken İzmir’in geçmişi ile bugününün buluşturulması hedeflendi. Dış grafik deseni dalgalı olarak seçildi.
 

İzmir tramvay projesi için üretilen 5 modüllü araç gövdesi, Hyundai Rotem firmasının Güney Kore’deki üretim tesislerinde yük dayanım testlerine tabi tutuldu. Tüm aşamaları başarıyla geçen yerli malı araç gövdesi ilk kez İzmir tramvayı ile birlikte üretime geçmiş oldu. Gövdenin yanı sıra, dış giydirmeler, koltuk ve döşemeler ile klima gibi ekipman ve malzemeler de yurt içinden temin edildi. 285 yolcu kapasitesine sahip tramvayların her biri 32 metre uzunlukta. Tramvayın her iki ucunda da sürücü kabini, iki yanda ise dörder adet olmak üzere toplam 8 adet kapı bulunuyor.