HABERLER
HABER ARŞİVİ
ÜÇYOL- ÜÇKUYULAR’DA HIZLI TEMPO

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular metro hattının ikmal (tamamlama) inşaatı ihalesini “rekor denilebilecek kadar kısa bir süre içinde” sonuçlandırdı.5 Ekim’de ilk, 15 Ekim’de de ikinci teklifleri alan Büyükşehir, 16 Ekim gecesi incelemeleri tamamlayarak ihale sonucunu açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım projeleri arasındaki önemli yatırımlarından biri olan Üçyol –Üçkuyular hattı için iki aşamalı ikmal (tamamlama) ihalesi gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hızlı tempoda çalışarak ihaleyi sonuçlandırdı. İhalenin ilk aşamasında teklif veren üç firmadan ikinci aşamada yeniden teklifler alındı. İhale komisyonunun hemen iki gün içinde tamamladığı inceleme sonucunda, ihaleyi 66 milyon 961 bin 494 TL’ye Öztaş İnşaat Tic. A.Ş.’nin kazandığı açıklandı. İhale sonucu tüm firmalara tebliğ edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 5 günlük yasal bekleme süresinin ardından yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak yer tesliminin yapılacağını ve hemen çalışmalara başlanacağını duyurdu.

2. aşama tünel işleri ile İzmirspor ve Hatay istasyonları ikmal inşaatı ihalesi kapsamında öncelikle 5.5 kilometrelik hattın tamamının yarım kalan tünel kaplama betonları ve hat işlemleri gerçekleştirilecek. İzmirspor ve Hatay istasyonlarının tamamlanması ve rayların döşenmesi ile 2160 metrelik bölümün sinyalizasyon işleri de aynı ihale kapsamında gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi; Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarının yapımı ve bu bölüme ait sinyalizasyon işlerinin gerçekleştirilmesi için de Aralık ayında ihaleye çıkacak.