HABERLER
HABER ARŞİVİ
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN KENTKARTLARI ARTIK KİŞİYE ÖZEL...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda "Akıllı Kart" kullanımına ilişkin önemli değişiklilere imza atmaya hazırlanıyor. Öğrenci veya öğretmen kartı ile Kentkart birleştiriliyor.

Toplu ulaşımda gerçekleştirdiği önemli yatırımlarla İzmirlilere güvenli, ekonomik ve konforlu bir ulaşım olanağı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  2009-2010 öğretim yılı öncesinden başlamak üzere, öğrenci-öğretmen kartı ile Kentkartı birleştirme uygulamasına geçiliyor.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve İzmir’deki 7 üniversite ile birlikte toplamda 9 ayrı kurumun öğrenci kimlik kartlarının kullanılması ve sürücülerin tüm bu kartları tanımasındaki zorluk nedeniyle, sistemde değişikliğe gidildi. Kentteki tüm öğrenci ve öğretmenlerin ortak bir kartla ulaşım hizmetinden yararlanması yönünde karar alındı.

Yeni dönemden itibaren öğrenci ve öğretmenler, "kişiselleştirilmiş Kentkart"ını vadilatöre okuttuktan sonra ayrıca kimlik kartını göstermek zorunda kalmayacak. Öğrenciler, aynı Kentkart’ı üniversiteyi bitirene kadar kullanabilecek. Kişinin öğrencilik hayatının sona ermesiyle birlikte, okulların yaptığı bildirim doğrultusunda kart kullanıma kapatılacak ve tam bilet uygulamasına dönecek. Kart bedeli bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek.

Diğer yıllar ise sadece vize parası alınacak. Yeni uygulamayla birlikte öğrencilerin kaybettiği öğrenci kartlarının üçüncü kişiler tarafından kötü amaçlı kullanımı da önlenmiş olacak. Kart kaybedildiğinde ESHOT Genel Müdürlüğüne bildirilerek kullanıma kapatılabilecek.  2009-2010 Eğitim yılının başlamasıyla birlikte, öncelikle ilk kayıt yaptıranların kartları hazırlanacak. Çalışmalar, ESHOT Genel Müdürlüğü okullar ve üniversiteler ile ortak yürütülecek.

İşlemler ise anında ve banka aracılığı ile gerçekleştirilecek.