HABERLER
İZMİR METRO’DA GERİ SAYIM BAŞLADI
İZMİR Metro’nun araç sayısını 182’ye çıkaracak 95 yeni aracın ilk 15 adedinin, bu ay içerisinde İzmir’de olması beklenirken, araçların teslim, test ve işletmeye alınması konularıyla ilgili olarak yapılacak çalışmalara katkı sağlamak üzere, imalatçı firmadan 15 kişilik Çin teknik ekibi İzmir’e geldi.
 

CRRC Tanghsan firması ekibi, metro araçlarının gemiden indirilmesi, birleştirilerek set haline getirilmesi, statik ve dinamik kontrollerinin yapılarak devreye alınması ile geçici kabul öncesi saha testlerinin gerçekleştirilmesine ilişkin çalışmalarda İzmir Metro A.Ş. kadrosuna destek verecek.Yeni metro araçlarından önce İzmir’e gelen Çinli teknik ekip, önce teknik emniyet kurallarıyla ilgili eğitim almaya başladı,  araçlar gelmeye devam ettikçe, imalatçı firmanın İzmir’de görevlendireceği ekip sayısı 30’a ulaşacak.   
 


CRRC metro araçlarından ilk etapta 10’u önümüzdeki günlerde, ilk bölümün kalan 5 aracı ise ay sonuna kadar İzmir’de olacak. Böylece bu ay içinde İzmir’e ulaşan araç sayısı 15 i bulacak; Kasım 2016’da 40, Mart 2017’de ise 40 adet daha testler için İzmir’e gelecek ve böylelikle 95 araçlık set tamamlanacak.