HABERLER
HABER ARŞİVİ
ULAŞIM KARTLARININ KAPSAMI GENİŞLİYOR

Ulaşım kartlarının kapsamı genişliyor. Yeni İzmirim Kart ile şehirde hareket etmek şimdi çok daha kolay...


 

İzmirim kart nedir?

İzmirim Kart “şehir kartı projesi” kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım başta olmak üzere pek çok hizmetini bünyesinde toplayan bir ödeme kartıdır.

İzmirim Kartla metro ve banliyö istasyonları, vapur iskeleleri turnikelerinden geçişlerde ve tüm otobüslere binişlerde geçerli olmak üzere; ilk binişi takiben 90 dk. içerisinde olan metro, vapur, banliyö ya da otobüslere yapılacak olan ikinci ve sonraki binişler biniş fiyatına dahildir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Otoparklar, Bisim, Teleferik, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, Akıllı Tuvaletler gibi bir çok hizmete 01 Eylül 2016 tarihinden itibaren bir şehir kartı olan İzmirim Kart ile ödeme yapılabilecektir.

Ayrıntılı bilgi için www.izmirimkart.com.tr 
Nasıl Alınır?

İzmirim Kartınızı, şehirdeki tüm satış noktaları ve dolum gişelerinden, ayrıca 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren 16 noktada kurulan geçici satış ve dolum istasyonlarından satın alabilir ve dolum yapabilirsiniz.

Geçici satış ve dolum istasyonları

Alsancak Gar Hocazade Camii
Bornova Metro Karşıyaka İskele
Bostanlı İskele Konak Bahribaba
Buca Üçkuyular Meydan Konak Kemeraltı girişi
Çiğli Belediye önü Sarnıç aktarma merkezi
Eşrefpaşa otobüs durağı Şirinyer aktarma merkezi
Fahrettin Altay aktarma merkezi Şirinyer Pazaryeri giriş
Halkapınar Metro Üçyol Metro

Eski tip kartınıza dolum yapabileceğiniz son tarih 31 Ekim 2016’dır. Kartınız 30 Kasım 2016 tarihinden itibaren geçersiz olacaktır. Mevcut bakiyenizi ise satın aldığınız İzmirim Kartınıza 15 Aralık 2016’dan itibaren aktarabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş Öğrenci ve Öğretmen kartları

Kişiselleştirilmiş Öğrenci ve Öğretmen kartlarının arka yüzünde yer alan kart numarası 23105 ve 23106 ile başlayan kartlar İzmirim Kart olduğundan değiştirilmeyecek ve aynı kartlar kullanılmaya devam edilecektir. Bunun dışında kalan, eski tip kartı bulunan öğrenci ve öğretmen kart sahiplerinin 15 Temmuz 2016 – 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında www.eshot.gov.tr ve www.izmirimkart.com.tr adresleri üzerinden değişim başvurusu yapması gerekmektedir.