HABERLER
MÜZİSYEN İSİMLİ HEYKELE SALDIRI

İzmir Metro’nun İzmirspor istasyonunda dört yıldır yer alan ve bir süredir bir siyasi partinin Karabağlar İlçe Teşkilatı'na mensup kişilerin provakatif eylemlerine maruz kalan “Müzisyen” adlı mitolojik ahşap heykel, saldırıya uğradı.

Hakkında çok sayıda suç kaydı olduğu belirtilen saldırgan Serdal Kelce, saat 16.50 sıralarında İzmirspor istasyonuna yolcu gibi giriş yapıp, heykelin yanına yanaştı ve önce kaideyi yere devirdi ardından heykeli parçaladı.

Güvenlik görevlileri ve istasyon yetkilileri tarafından yakalanan şahıs, çağrılan polis ekiplerine teslim edildi.

DÖRT YILDIR SERGİLENİYORDU

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, kent kültür ve sanat hayatına katkı etkinlikleri kapsamında başlattığı Uluslararası Heykel Çalıştayları; 2012 yılında ‘Akdeniz’ konsepti ile yapılmıştı, çok sayıda yerli, yabancı sanatçı büyük ölçekli ‘ahşap’ eserler üretti. Bu çalıştayda dereceye giren 12 eser, Kültürpark, İnciraltı ve Tarihi Havagazı Fabrikası başta olmak üzere kentin bir çok yerinde aylarca sergilenerek beğeni gördü. Son olarak bu 12 eser İzmir Metro’nun çeşitli istasyonlarına yerleştirildi.

SALDIRGAN HAKKINDA ŞİKAYET

Bu 12 eserden biri olan ve İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan 'Müzisyen’ adlı mitolojik figür olan heykel; dört yılı aşkın zamandır şu anda sergilendiği yerde bulunuyordu, sanatsever İzmirliler için de heykel önünde eser hakkında açıklayıcı bilgi panosu yer alıyordu. Saldırgan hakkında şikayette bulunulurken, hasar gören eser, hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındı.