HABERLER
HABER ARŞİVİ
KAMUOYUNA BİLGİLENDİRME

Yerel bir gazetede  24 mart Perşembe günü ‘İzmir Metrosunda güvenlik zafiyeti’ başlığıyla yer alan haberde; araç içinde bayılan bir yolcuya yapılan müdahaleyi ‘bomba paniği’ olarak gösterme gayreti  hayret ve üzüntü ile karşılanmıştır.
Halkımız üzerinde yaratılmak istenen korku ve sinme duygusunu körükleyen, günlük yaşamdan koparmaya, evlere  kapatmaya çalışan zihniyetin uzantısı olan haberde; görevlilerin rahatsızlanan yolcuya yaptığı yardımı ‘bomba’ ile irtibatlanmaya çalışması kaygı vericidir.
Bilinmelidir ki  ülkedeki tüm vatandaşların yaşam hakkını güvence altına almak, vatandaşlarını korumak ve kollamak öncelikle devletin görevi ve sorumluluğudur.  Devletin bunun için  oluşturulmuş emniyet, güvenlik, asayiş ve geniş istihbarat birimleri vardır, tüm yurttaşlar olarak can ve mal güvenliğimizle ilgili tedbirlerin alınmasını  öncelikle devletin ilgili birimlerinden beklemek hakkımızdır.
İzmir Metrosu, Emniyet birimleri ile her türlü işbirliği içindedir ve destek almaktadır;  eğitimli güvenlik görevlileri, kamera sistemleri, istasyon görevlileriyle, yolcularının ve sistemin emniyetini, güvenliğini sağlayıcı tedbirleri almış durumdadır.
Kamuoyuna saygı ile duyururuz.