HABERLER
HABER ARŞİVİ
ZORUNLU AÇIKLAMA
İnternet haber sitelerinde “İZBAN’ın bakım onarımı Kayseri Belediyesi’ne emanet” başlığıyla bugün yayınlanan haberin son bölümünde yer alan ve “Katener hattı bakımıyla ilgili İzmir Metro’nun yeterli deneyimi ve bilgi birikiminin olmadığı” şeklinde, açıklamayı yapan kurum tarafından telaffuz edilen ifadelerin, İzmir Metrosu’nun güçlü marka algısını zedelememesi için, bu açıklamayı yapmamız zorunlu hale geldi.
 
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; o da, bu açıklamayı 2000 km’den fazla elektrikli hattı olan 160 yaşındaki TCDD’nin, bünyesinde yüzlerce bakım personeli bulunan Bölge Müdürlüğü’nün, bakım işini 8 yaşındaki Kayseray şirketine yaptırırken söylemesindeki ironidir.
 
Haberde şirketimizle ilgili “Bilgi ve “Deneyimleri eksik” gibi ifadelerin altı özellikle çizilerek, İzmir Metrosu hakkında olumsuz bir ön yargı oluşturulurken, ardından eklenen “İzmir Metro doğru akım kullanıyor, TCDD hattı alternatif akım kullanıyor” açıklamasının, yaptırılan mekanik işin özelliğiyle gerçekte çok da ilgisinin olmayışı, Kayseray’ın da 750V doğru akım kullanıyor olması, konuya hakimiyet açısından düşündürücüdür. Yapılacak bakım işi “katener” olarak tanımladığımız ve İzmir Metrosu’nda kullanılmayan havai elektrik hattıdır.
 
Şunu net olarak belirtmek isterim ki; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 17 yıldır metro işletmeciliği yapan güzide şirketi İzmir Metrosu, kendi işletmecilik ihtiyacı olan her türlü bakımı ve onarımı en üst standartlarda, tamamen kendi yetiştirdiği eğitimli personeli ile ve başarıyla yapmaktadır. Bunun yanı sıra kurumumuz, ülkemizde kurulan İZBAN dahil her raylı sistem işletmesine bilgi birikimini büyük bir özveri ve görev bilinci ile aktaran, ülkemizde ve Avrupa’nın bir çok ülkesinde örnek bir raylı sistem şirketidir.
 
Ayrıca, İZBAN’ın da bir yöneticisi olarak vurgulamak isterim ki; ülkemizin en büyük bakım atölyesine sahip olan İZBAN, kurulduğu günden bu yana, periyodik ve ağır tüm bakımlarını kendi tesislerinde yine kendi personeli ile en üst standartlarda ve başarı ile yapmaktadır. Hatta 77 bin metrekarelik atölyesinde, hızlı trenler dahil başka işletmelerin de bakımları için iş üretebilmektedir. Bu husus haberlere dahi konu olmuştur. (http://www.egedesonsoz.com/haber/izban-turkiye-nin-ray-doktoru/834784)
Bugünkü haberde yer alan bakım-onarım işleri, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü tarafından verilen, bakım, onarım ve sorumluluğu kendilerine ait olan ray hattı üzerindeki elektrik tesisi ile ilgilidir. Ancak haber başlığındaki hata, bu işlerin Kayseri Belediyesi’ne İZBAN tarafından verildiği algısı yaratmaktadır.
Bu fırsat ile, yakın işbirliklerinde bulunduğumuz, çok değerli meslektaşım, Kayseray Genel Müdürü Sayın Feyzullah GÜNDOĞDU’yu ve yönetiminde olduğu Kayseray şirketini, TCDD 3.Bölge Müdürlüğü’nden aldığı katener bakım işi için candan kutluyorum.
Konuyu, her seferinde doğruyu görebilen İzmir halkının bilgisine saygılarımla sunarım.

Sönmez ALEV
Genel Müdür
İzmir Metro A.Ş.