HABERLER
HABER ARŞİVİ
KAĞIT BİLET UYGULAMASI 28 HAZİRAN AKŞAMI SONA ERİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, toplu taşımacılıkta esas alınan 90 dakika aktarmalı ulaşım sisteminin mevcut temassız akıllı kartlarla devam edeceğini belirterek, kağıt bilet uygulamasının 28 Haziran saat 21.00’da sona ereceğini açıkladı. 

Elektronik ücret toplama sistemi ihalesinin ardından geçiş sürecinde yaşanan olumsuzluklardan İzmirlilerin mağdur olmaması ve toplu ulaşım hakkını kesintisiz sürdürebilmesi için başlatılan kağıt bilet satışının 19 Haziran’da biteceği açıklandı. ESHOT Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu tarihten sonra kağıt bilet satışı yapılmayacağı, satın alınan kağıt biletlerin ise 28 Haziran saat 21:00’a kadar geçerli olacağı belirtildi.    

ESHOT Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 90 dakika aktarmalı ulaşım sistemine ilişkin kriterler de hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi: 

Şehir merkezinde 90 dakika içinde ilk binişi takiben ikinci ve sonraki tüm binişler ücretsizdir. Şehir merkezinden ilçelere 90 dakika içinde yapılan ulaşımda ilk biniş için şehir içi tarife uygulanmaktadır.
İlçelerden şehir merkezine yapılan ulaşımda ise; ilk binişte ilçe tarifesi uygulanmakta olup, ikinci ve sonraki binişler şehir merkezinde ücretsizdir.
Aktarmalı ulaşım sistemi “Havaalanı” ve “Baykuş” (gece 00.00’dan sonra çalışan  araçlar) hatlarında, ilçe hatları arasında yapılan binişlerde ve 3-5 Biletlerde geçerli değildir.
Sistem güvenliği sebebiyle kartlarda 5 dakika koruma süresi bulunmakta, her binişi ve dolumu takiben bu süreye dikkat edilmesi gerekmektedir. Koruma süresi dolmayan kartlarda aktarma hakkı verilememektedir. 
30 dakika içinde aynı otobüste, metro/banliyö istasyonunda veya vapur iskelesinde peş peşe yapılan binişlerde aktarma hakkı verilmemektedir.
Aktarma hakkından yararlanabilmek için yapılan tüm binişler arasında ücret tipinin (tam ya da indirimli) aynı olması gerekmektedir.
Yapılan yolculuklarda bu kurallara uyulmadığında kartlara aktarma hakkı verilememektedir.