HABERLER
İZMİR METRO A.Ş.‘YE KALDER‘DEN BAŞARI ÖDÜLÜ
Toplumda ve iş dünyasında kalite bilincinin yaygınlaşması amacıyla özel ve kamu kuruluşlarının gelişimine katkı sağlayan KalDer’in bu yıl ‘Başarı ödülü’ İzmir Metro A.Ş. ye verildi.
İzmir Metro A.Ş., yarışmaya Cer Ekibi  proje çalışmasıyla katıldı. Projenin hedefi, tasarruflu ve etkin  sürüş teknikleri  geliştirerek metro araçlarının kilometre başına  cer tüketimini azaltıp, enerji verimliliğinin artırılmasını sağlamaktı. 
Trafik, Sabit Tesisler ve Araçlar departmanlarının ekip odaklı çalışması ile 2008 yılının son 4 ayında ön uygulama, sonraki 2 yıl boyunca uygulamada iyileştirmeler ve sisteme entegre çalışmalarının tamamlanmasıyla proje tüm sistemde tamamen hayata geçirildi ve sonuçları alınmaya başlandı.  Tasarruflu sürüş tekniklerinin geliştirilmesiyle projenin iki yıllık  süresinde km. başına bir aracın tükettiği cer enerjisinden yüzde 11 oranında tasarruf sağlandı.
Şirket hedefi haline gelen ve önemli bir performans göstergesi olan enerji tüketim miktarlarındaki azalma seyrini sürdürerek devam etti.
13 kişilik cer ekibinin sürekli takip ettiği ve geliştirdiği “tasarruflu ve etkin sürüş teknikleri’ projesi İzmir Metrosuna önemli bir katma değer sağlamayı sürdürüyor.  KalDer İzmir şubesi de  önemli bir iyileştirme faaliyeti, çalışanlar arasında etkin bir iletişim ve eğitim çalışması olması bakımından projeye özel sektör kategorisinde ‘başarı ödülü’ne layık gördü.  Hilton otelinde gerçekleşen törende Başarı Ödülü, İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev'e, baraj puanını geçerek saha ziyaretine kalan tüm ekip liderlerine verilen ödül ise ekip lideri Ertan Sayılkan'a verildi