HABERLER
HABER ARŞİVİ
ULAŞIM HAFTASI SERGİ AÇILIŞIYLA BAŞLADI

 Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği fotoğraf ve maket sergisi Kültürpark’ta açıldı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında kutlanan Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında kentin toplu ulaşımdaki dönüşümünü anlatan “Dünden Bugüne İzmir’de Ulaşım” konulu sergi açtı. 1880’li yıllardan günümüze İzmir’in ulaşım sisteminin fotoğraflarla ve maketlerle anlatıldığı sergi büyük ilgi gördü. Kültürpark Doğaltaş Müzesi’nde açılan sergide, ilköğretim okulu öğrencilerin çizdiği “İZBAN Banliyö fotoğrafları” da yer aldı.


Serginin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, kent içindeki ulaşımın hızla geliştiğini söyledi. İzmir’de, Türkiye’nin en büyük kent içi raylı ulaşım ağını kurduklarını ifade eden Sırrı Aydoğan, İZBAN ve metro hattının ilerleyen dönemde sadece Aliağa- Menderes ve Torbalı ile sınırlı kalmayacağını ve daha da gelişeceğini belirtti. “Ulaşımda 90 dakika” uygulamasıyla tüm Türkiye’ye örnek olduklarını söyleyen Aydoğan, vatandaşların ekonomisine katkıda bulunduklarını dile getirdi. Konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs filosunun yenilendiğini de söyleyen Aydoğan, otobüslerin yaşının 5’e çekildiğini belirterek, “Son dönemlerde yaptığımız yeni alımlarla birlikte İzmir’de otobüs filosu Avrupa Birliği standartlarına ulaştı” dedi. Sırrı Aydoğan, gelişmiş toplum olmanın en büyük özelliklerinden birisinin de toplu ulaşım olduğunu söyleyerek, vatandaşlara özellikle kötü hava koşullarında “toplu ulaşımı kullanın” çağrısında bulundu.


Toplu Ulaşım Haftası nedeniyle, 70. yılını kutlayan ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından “Dünden Bugüne” isimli bir kitap da hazırlandı. Önümüzdeki günlerde dağıtımına başlanacak olan ESHOT’un ulaşım yolculuğunun anlatıldığı bu kitaptan 2500 adet basıldı.