HABERLER
HABER ARŞİVİ
HAYDİ, HERKES TOPLU ULAŞIMI KULLANMAYA


Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği UITP, 92 ülkede bulunan üyelerini Toplu Ulaşımın Büyümesi İçin Hep Birlikte’ kampanyasına katılmaya çağırdı. Birbirinden güzel görseller hazırlayarak kampanyaya katılan İzmir Metro A.Ş., İzmirliler’i toplu ulaşımı tercih etmeye çağırdı.

 İzmir Metro A.Ş; üyesi olduğu Uluslararası Toplu Taşıma Derneği (UITP), nin 16-22 Eylül 2013 tarihleri arasında dünya çapında düzenlediği toplu ulaşımı teşvik kampanyasına katıldı. Kampanya için farklı sloganlarla 19 değişik görsel hazırlandı, tüm İzmir Metro istasyonları, kentteki durak ve  billboardlar kampanya görselleri ile donatıldı.


Toplu taşımayı yaygınlaştırmak ve insanlarda toplu taşıma araçlarını kullanmanın yararlarıyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan kampanyada 7 temel slogan kullanıldı.
-          Artan Toplu Taşımacılık, Kazanan Kentler
-          Toplu taşımacılık ile büyüyün
-          Artan Toplu Taşımacılık, Gelişen Toplumlar
-          Seyahat etmek toplu taşımacılıkla sorunsuz bir şekilde gelişiyor
-          Daha yeşil kentler için toplu taşımacılık
-          Daha çok toplu Taşımacılık, Daha dinamik Kent Ekonomileri
-          Enerji verimliliği, toplu taşımacılık sayesinde artıyor

    
Bu eğitici ve farkındalık yaratan sloganların yer aldığı kampanya görsellerinde, toplu ulaşım araçlarını kullanan farklı yaş ve kesimdeki yolcuların doğal görüntüleri kullanıldı.

İzmir Metrosunun 14 istasyona asılan  toplam 100 panonun yanı sıra, kentin değişik noktalarında yer alan 150 durak raketi ile 30 bilboard kampanya görselleri ile donatıldı.

Toplu taşımanın daha sık kullanımı, insanlar tarafından daha fazla toplu taşımanın tercih edilmesi amacıyla yapılan kampanya görsellerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metro A.Ş. İZBAN ve UITP logoları birlikte yer aldı.