HABERLER
HABER ARŞİVİ
ENGELLİ VATANDAŞLAR KONUK OLDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 26 Kasım 2 Aralık tarihleri arasında düzenlediği Toplu Ulaşım Haftası nedeniyle İzmir Metro A.Ş. toplumda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.
29 Kasım Perşembe günü önce, ortopedik, görme ve işitme engelli 20 vatandaşımızla İzmir Metrosu ve ardından İzban’da bir seyahat gerçekleştirildi. Engelli vatandaşlarımızın metro sistemleriyle ilgili beklenti, memnuniyet ve şikayetlerini saptamak, çeşitli konularla ilgili açıklamalar yapmak için gerçekleştirilen etkinlik çok verimli geçti. Her engelli grubundaki vatandaşlarımız kendilerini ilgilendiren konularda görüşlerini dile getirdi, İzmir Metro A.Ş. yetkililerinin açıklamalarını dinledi. Konak-Bornova arasında yapılan ulaşım boyunca kendilerine eşlik edildi, bu günün anısı olacak küçük armağanlar verildi. 
 
Engelli vatandaşlarımız Halkapınar aktarma noktasından İzban’a geçerek Çiğli İstasyonuna kadar gidip geldi ve İzban yetkililerine bu sistemle ilgili görüşlerini aktardı.
Metro sistemlerinin en rahat kullandıkları toplu ulaşım modelleri olduğunun altına çizen engelli vatandaşlarımız asıl sorunun; metro istasyonlarına erişim olduğunu dile getirdi.