HABERLER
HABER ARŞİVİ
İZMİR METROSU KONAK İSTASYONUNDA METAL TAKI SERGİSİ


İzmir Metro A.Ş.’nin 12. Yıl etkinlikleri, birbirinden ilginç aktivitelerle devam ediyor. Sergiler, dans gösterileri, defileler ile başlayan etkinlik programı kapsamında, yine Konak İstasyonunda düzenlenen intiraktif eğitici faaliyetler de büyük ilgi görüyor. Konak Halk Eğitim Merkezi katkıları gerçekleşen etkinliklerden ahşap boyama sergisi ile metal hasır örme sergisini yolcular beğeni ile izledi.  Özellikle metal hasır örme sergisinde, eğitici ve öğrencileri Konak İstasyonu içinde kurulan stantta hem üretim yaptı hem ürettiklerini sergiledi.

Bu yıl açılan kursun öğretmeni Elçin Rüstemoğlu, mengene ve diğer el aletleri ile metallerin nasıl birbirinden güzel takılara dönüştüğünü öğrencileriyle birlikte yaparak gösterdi.


Mersin Üniversitesi Kuyumculuk ve Takı Teknoloji Bölümü mezunu Elçin Rüstemoğlu, öğrencileri tarafından uzun emek ve sabır gerektiren hasır örme işlerini kendi atölyesinde altın veya gümüş ile işleyerek tamamlıyor.




İlk dönemde 28 kursiyerin sertifika alarak kursu tamamlarken 37 öğrenciden oluşan ikinci dönemin eğitimi devam ediyor. Pazartesi ve Salı günleri saat 10:00-17:00 arasında gerçekleşen kursa katılmak isteyenler Konak Halk Eğitim Merkezi veya Konak çevresindeki Semtevleri aracılığıyla ücretsiz olarak kimlik ve fotoğrafıyla başvuru yapabiliyor.