HABERLER
HABER ARŞİVİ
ÇOCUKLARIN “ULAŞIM” HEYECANI

 İzmir’in orman köylerinde yaşayan çocuklar Toplu Ulaşım Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla banliyö treni, metroya, otobüs ve vapura bindi. Aralarında denizi ilk defa görenler ile metroya ilk kez binenlerin de olduğu çocukların heyecanı görülmeye değerdi. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında orman köylerinden ESHOT otobüsleriyle alınan 300 ilköğretim öğrencisi ilk önce İZBAN’a ardından Metro’ya bindi. Konak Meydanı’ndaki Tarihi Saat Kulesi önünde hatıra fotoğrafı çektiren öğrencilerin kent turu, Bergama Vapuru’nda körfez turuyla devam etti. Çocukların son durağı ise Sasalı’daki Doğal Yaşam Parkı oldu. 


Geziye katılan çocuklar otobüs, tren, metro ve vapurla yapılan seyahatler sırasında oldukça heyecanlıydı. Bergama Vapuru’nun kaptan köşküne çıkınca heyecanları daha da katlanan çocuklar, kısa sürede olsa kaptanlık deneyimi yaşadı. Keyifli anların yaşandığı yolculukta çocuklar, ilk kez gördükleri denizi yazdıkları kompozisyonlarla anlattı. Daha sonra Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret eden çocuklar, Tropik Merkez’de yılanlara dokundu, yavru fil İzmir’in şımarıklarını yakından izledi. 


İZBAN, ESHOT ve İzmir Metrosu yetkilerinin çeşitli hediyeler verdiği çocuklar, keyifli geçen günün ardından daha önce yaşamadıkları deneyimleri yaşatan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Toplu Ulaşım Haftası kapsamında 1341 öğrenciye de toplu ulaşımda uyulması gereken kurallar hakkında eğitim verildi.