HABERLER
HABER ARŞİVİ
HALKAPINAR İSTASYONU’NDA YAYA ÜST GEÇİT ÇALIŞMALARI PAZARTESİ BAŞLIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar İstasyonu’nda günde 14 bin yolcunun geçiş yaptığı iki aktarma köprüsünü yürüyen merdivenli ve asansörlü hale getiriyor. Çalışmalar 2 Nisan Pazartesi günü başlıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi ile İzmir Metrosu arasındaki entegrasyonu sağlayan Halkapınar İstasyonu’nda aktarma işlemlerinin daha hızlı yapılması ve yolcu yoğunluğu nedeniyle oluşan sıkışıklığın giderilmesi için çalışmalara başladı. Bu amaçla iki adet yaya üst geçidi inşa edilecek. Metro ve banliyö istasyonları arasındaki aktarma köprüsünde 6 adet yürüyen merdiven yapılacak ve üzeri kapatılacak. Köprünün genişliği 2.60 metreden 4 metreye yükselecek.


TCDD hatları üzerinde kalan ve İZBAN Halkapınar İstasyonu bilet holüne erişimi sağlayan çelik yaya köprüsü ise 1.85 metreden 7 metreye genişletilecek, yürüyen merdiven ve asansör yapılacak. Çelik köprünün sökümüne 2 Nisan 2012 Pazartesi günü başlanacak.

Çınarlı tarafındaki bu çelik yaya üst geçidinin sökümü ve yapım aşamasında yolcuların mağduriyetini önlemek amacıyla, ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından ring seferleri düzenlenerek aktarma sağlanacak.