HABERLER
HABER ARŞİVİ
İZMİR METROSU 14 YAŞINDA
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 14.yılını kutlayan İzmir Metrosu’nun kuruluş yıldönümünü 10 gün boyunca sürecek çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
 

 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metrosu’nun 14. kuruluş yıldönümünü her yıl olduğu gibi bu Mayıs ayında da birbirinden renkli etkinliklerle kutluyor. 22 Mayıs 2000’de işletime başlayan İzmir Metro’nun Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlediği etkinlikler, Konak İstasyonu Kemeraltı girişinde gerçekleşecek. Yolcuların da eşlik edeceği kuruluş yıldönümü programı çerçevesinde müzik dinletileri ve halk dansları topluluklarının gösterileri ile çeşitli sergiler yer alacak.

Etkinlik takvimi, 13 Mayıs 2014 Salı günü saat 15.00’teki modern dans gösterisiyle start alacak. Program çerçevesinde 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü 15.30’da ‘Otantik Takı ve Kıyafet Defilesi’ yer alacak. Defilede, sandıklardan çıkarılarak aslına uygun şekilde onarılıp kullanılır hale getirilen değerli tarihi giysiler ve otantik takılar mankenler tarafından teşhir edilecek. Bir görsel şölen havasına bürünecek defilenin oldukça ilgi görmesi bekleniyor. 
 

İnteraktif sergiler
Kutlama programında, 15 Mayıs 2014 Perşembe günü ‘Gümüş ve Hasır Örme Sergisi’, 16 Mayıs 2014 Cuma günü ‘Takı Sergisi’, 21 Mayıs 2014 Çarşamba günü ‘Tığ ve Takı Yapımı Sergisi’ var. Etkinlik takvimine, 22 Mayıs 2014 Perşembe günü ‘Kağıt Ürünleri Sergisi’, 23 Mayıs 2014 Cuma günü ise ‘Oyuncak Bebek Yapımı Sergisi’ renk katacak. Saat 11.00-17.00 arasında devam edecek uygulamalı sergilerin en önemli özelliği interaktif olması. Sergilerde, istasyonda kurulacak stantlarda öğreticiler öğrencileriyle gün boyunca üretim yapacak; isteyen yolcular da öğreticiler eşliğinde gümüş ve hasır örmeciliği, takı yapımı, tığ işlemeciliği ve oyuncak bebek yapımını öğrenecek.