HABERLER
HABER ARŞİVİ
ÇİNLİ CSR, İZMİR’DE YATIRIMA HAZIRLANIYOR



Metro vagonları için Çin’e giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’e yatırım müjdesi ile döndü. İzmir’in yeni vagonlarını üreten CSR firmasının yatırım için hızlı bir şekilde 100-120 bin metrekarelik arazi arayışına başladığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Bu benim 7 yıllık belediye başkanlığım sırasında Çin’den aldığım en somut yatırım önerisidir, çok sevinçliyim” dedi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in metro vagonlarını üreten CSR firmasının İzmir’e yatırım yapmak istediğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Çin seyahati ve görüşmeleri hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Kocaoğlu, Çinli firmanın yapacağı yatırım için merkezi hükümetten de destek istedi

.

İzmir metrosunda kullanılacak vagonların raya indirilecek ilk seti için Çin’e giden ve burada düzenlenen törene katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, Çin’de çok sıcak karşılandıklarını ve verimli bir ziyaret olduğunu söyledi. Daha önce de gerek EXPO gerekse yatırım konusundaki temaslar için Çin seyahati yaptığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Belediye başkanlığım döneminde çeşitli görüşmeler için Çin’e birçok kez gittik, geldik. İzmir’e ve bölgemize yatırım çekmek için faaliyetlerde bulunduk. İlk defa CSR firması ile vagon fabrikası yetkilileri, bu yıl içinde bizim konuğumuz olarak İzmir’e gelecekler” dedi.




Destek çağrısı
Çinli firmanın İzmir’e yatırım yapmak için karar aldığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Koşullar uygun olursa ve merkezi hükümet de destek verirse, hızlı bir şekilde 100 – 120 bin metrekare alanda faaliyet yapmak istiyorlar. Bu benim 7 yıllık belediye başkanlığım sırasında Çin’den aldığım en somut yatırım önerisidir, çok sevinçliyim. İnşallah merkezi hükümetin de desteğiyle bunu başarabiliriz” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Çinli CSR firmasının yapacağı yatırımın hem kentin istihdamına katkıda bulunağını hem de yan sanayi kollarının gelişmesinde lokomotif etkisi olacağını ifade etti.