HABERLER
HABER ARŞİVİ
ESHOT’TAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE “EKSPRES HAT” MÜJDESİ

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin toplu ulaşımdan daha rahat yararlanabilmesi amacıyla bazı yeni düzenlemelere gitti. F.Altay ile Üçyol arasında çalışan 581 numaralı hattın güzergahını Halkapınar’a kadar uzatan ESHOT, Pazartesi’den itibaren de 145 ilave otobüsle hizmet verecek. ESHOT ayrıca, Bornova ve Fahrettin Altay’dan Buca’daki Tınaztepe Kampüsü’ne iki yeni “ekspres” hat açıyor. 
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılına gireceğimiz gelecek haftadan itibaren artması beklenen yolculuk taleplerine paralel bir dizi önlem alındı. “Ücret toplama sistemi ayrıntılı biniş verileri”nden elde edilen istatistikler, sahada yapılan incelemeler ve gelen vatandaş talepleri üzerine, özellikle öğrencilere yönelik yeni hatlar devreye alınırken, Pazartesi gününden itibaren 145 ilave otobüsün daha sefere çıkacağı bildirildi.
 

Tınaztepe Kampüsü’ne iki yeni hat
ESHOT Genel Müdürlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nde eğitim gören öğrencilerin mağdur olmaması için Bornova-Buca arasında yeni bir hat açacak. Bornova Metro Aktarma ile Tınaztepe Kampüsü hattında otoyol güzergahını kullanarak “ekspres” hizmet verecek otobüsler 390 numara altında sefer yapacak. 
Yine öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Fahrettin Altay - Buca arasında ise Fahrettin Altay Aktarma Merkezi’nden Tınaztepe Kampüs’e, yine otoyol güzergahını kullanarak “ekspres” çalışacak 690 numaralı yeni hat hizmete girecek. 
 

581 numara Halkapınar’a uzatıldı
ESHOT, metronun yıl sonuna kadar hizmete girmesi planlanan yeni tren setleri devreye girinceye kadarki süreçte yolcuların mağduriyet yaşamaması için de F.Altay Aktarma Merkezi ile Üçyol Aktarma Merkezi arasında çalışmakta olan 581 numaralı hattın güzergahını Halkapınar Metro Aktarma Merkezi’ne kadar uzattı. Hattın sefer aralıkları da yolcu yoğunluğu göz önüne alınarak yeniden düzenlendi.

Metro’da seferler artırıldı 
İzmir Metro A.Ş. yeni eğitim yılının başlamasını dikkate alarak 8 Eylül Pazartesi gününden itibaren kış dönemi sefer planını uygulamaya geçirdi. Yeni sefer planıyla pik saat uygulaması tüm güne yayıldı. Buna göre artık hafta içi her gün 06.30 ile 20.30 saatleri arasında İzmir Metrosu, 4,5 dakika sefer aralığı ile işletim yapacak. Böylece, günün 9 saatinde yolcular kısa süreli aralıklarla gelen trenlerle hızlı erişim imkanı bulacak. 4,5 dakikalık sefer aralıklarıyla yapılan işletimde İzmir Metrosu’nun 77 vagonluk araç filosunun tamamı, ağırlıklı olarak 5 vagonluk tren setleriyle seferde olacak. İmalatı devam eden 5 vagonlu iki yeni tren seti ise bu yıl içinde tamamlanarak işletime girecek.
 

İZBAN’a yeni setler geliyor
Okulların açılmasına kısa bir süre kala yeni treni Körfez Yunusu’nun ilk setini işletmeye alan İZBAN, özellikle sabah ve akşam saatlerindeki yoğunluğu gidermeye yönelik önemli bir adım attı. Tek seferde 2 bin 250 yolcu taşıyan ve 3 dizi halinde sefer yapan yeni set, günde 6 kez raylara çıkıyor. İZBAN, İzmir’deki testleri devam eden diğer setleri de okulların açılmasıyla başlayacak süreçte işletmeye alacak. Diğer yandan, özellikle Halkapınar İstasyonu’ndaki yoğunluğa yön vermek amacıyla yürüyen merdivenli mevcut aktarma köprüsünü tek yönlü hale getiren İZBAN, İzmir Metrosu’na olan aktarmaları istasyonun çıkış yönüne kaydırdı.