HABERLER
HABER ARŞİVİ
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ YAYILIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in gençlere iletişim özgürlüğü hedefi doğrultusunda toplu taşımadaki aktarma merkezlerinde de ücretsiz ve kotasız internet dönemi başlattı. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerin de ücretsiz internetten yararlanması sağlanırken Buca Hasanağa Bahçesi'ndeki ücretsiz internetin de kapsama alanı genişletildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gençlere iletişim özgürlüğü hedefi doğrultusunda Wizmirnet ücretsiz internet hizmeti yaygınlaştırılıyor. Vapur, otobüs, tramvay ve metro istasyonlarının ardından toplu taşıma aktarma merkezlerinde de ücretsiz ve kotasız internet uygulaması başlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin Örnekköy Kız Öğrenci Yurdu'nda öğrencilerin ücretsiz internet hizmetinden yararlanması sağlanırken Buca Hasanağa Bahçesi'ndeki ücretsiz internet hizmetinin de kapsama alanı genişletildi.

Soyer: "Daha yaşanabilir bir kent için çalışıyoruz"
Başkan Tunç Soyer, “Toplu ulaşımda interneti yaygınlaştıracağımızın sözünü vermiştik. Metro istasyonlarının ardından aktarma merkezlerimizdeki çalışmaları da tamamladık. 23 aktarma merkezinde  artık internet ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için köylerimize de ulaşıyoruz. Ekonomik yönden zor geçen bu dönemde hemşehrilerimizin ve özellikle gençlerimizin ücretsiz internete ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. 323 noktada verdiğimiz hizmeti kentimizin farklı noktalarına da taşımaya devam edeceğiz" dedi.

Yurtta kalan öğrenciler çok sevindi
Örnekköy Kız Öğrenci Yurdunda kalan üniversite öğrencisi Esra Çetin, “Derslerimizin çoğu online olduğu için internet temel ihtiyaçlarımızdandı. Artık derslerimize rahat bir şekilde girip, işlerimizi halledebiliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi. Üniversite öğrencisi Aylin Yanardağ ise, “Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulunan öğrencilerin isteklerini değerlendirdikleri ve ellerinden geleni yaptıkları için çok teşekkür ederim. Özellikle de online eğitimlerin oldukça yaygın olduğu bu süreçte bizlere ücretsiz wi-fi hizmeti sundukları ve online dersler gibi internet gerektiren işlem için bizlere kolaylık sağladıkları için de ayrıca çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Ulaşımda, parkta her yerde hayatımızda
Hasanağa Bahçesi’nde bulunduğu zamanlarda internet hizmetinden yararlandığını aktaran Hüseyin Şimşek şöyle dedi: “İnternet artık hayatın akışında bir zorunluluk haline geldi. Neredeyse her anımız internet üzerinde devam ediyor. Yerel yönetimlerin böyle hizmetler sunması tabii ki çok güzel. Bundan dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”
Tramvay kullandığını ve rahatlıkla internete girebildiğini söyleyen lise öğrencisi Okan Kuşçu da, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı ücretsiz internet uygulamasından toplu ulaşımı kullanırken faydalanıyorum. İnternet hızı ve kalitesi de güzel. Telefondaki aktivitelerimin hepsini yapabiliyorum” diye konuştu.

Oturum sayısı İzmir nüfusunu geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin WizmirNet ücretsiz internet hizmeti verdiği; otobüs, vapur, iskele, metro istasyonu, tramvay, park ile meydan ve köylerde 2021 yılı içinde İzmir nüfusundan fazla oturum açıldı. 1 Ocak 2021 ile 1 Ocak 2022 tarihleri arasında 4 milyon 800 bini aşkın oturum açma işlemi yapıldı.

323 noktada sınırsız internet
Aliağa, Bahri Baba, Torbalı, Bornova, Bostanlı, Cumaovası, Çiğli, Egekent, ESBAŞ, Evka-3, Fahrettin Altay, Halkapınar, Hatun Dere, İnkılap, Karşıyaka İskele, Kemer, Şirinyer, Mavişehir, Menemen, Üçkuyular, Üçyol, Sarnıç ve Semt Garajı aktarma noktalarına WizmirNet noktaları oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 78 adet park ve meydan, 7 iskelede, 20 vapur, 60 otobüs, 78 köy, 16 metro istasyonu, 41 tramvay ve 23 aktarma merkezi olmak üzere 323 noktada ücretsiz internet hizmeti veriyor.