HABERLER
HABER ARŞİVİ
YÜKLEMATİKLERDE “ÜÇÜ BİR ARADA” DÖNEMİ BAŞLADI

Hem bozuk ve banknot para, hem de kredi kartı kullanılabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yolcuların günün her saati yükleme yapabileceği Kentkart dolum otomatlarının sayısını ve çeşidini artırıyor. İzmir Metrosu ve İZBAN istasyonlarıyla vapur iskelelerindeki yeni otomatlar sayesinde, yolcular ister bozuk parayla, ister banknotla, isterlerse de kredi kartıyla işlem yaparak ulaşım kartlarını doldurabiliyor. Yüklematik adı verilen otomatlardan “3-5 Bilet” satışı da yapılıyor. 
 


 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro ve İZBAN istasyonlarının yanı sıra, İZDENİZ’in işlettiği vapur iskelelerinde toplam 160 adet Kentkart dolum otomatı ile yolcularına günün her saatinde toplu ulaşım kartlarına dolum yapma olanağı sunuyor. Yolcularının farklı talep ve ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, halk arasında “Yüklematik” olarak bilinen dolum otomatlarının her duruma uygun şekilde hizmet vermesini sağladı.
 


 

Madeni bozuk parayla dolum yapan, sadece banknotla çalışan ve kredi kartıyla yükleme yapılabilen üç ayrı model otomat, istasyon ve iskelelerde yolculara hizmet veriyor. İsteyen yolcular otomatlardan “3-5 Bilet” adı verilen ulaşım kartlarını da satın alabiliyor.
 
 

 
Yolcular kullanacakları otomatı ödeme türüne göre seçiyor.Bu sayede işlemler daha hızlı gerçekleştirilebiliyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri,önümüzdeki günlerde kredi kartı ile dolum yapılabilen otomatların sayının artırılacağını belirtti.