HABERLER
HABER ARŞİVİ
DERSİMİZ METRO

 İzmir Metro A.Ş., İŞKUR ortaklığında Türkiyede ilk kez tren sürücülüğü eğitimi vermeye başladı.6 aylık kursta teorik ve pratik eğitimi başarıyla tamamlayanlar, bröve alarak raylı sistem hattında tren kullanabilecek.
 

 

İzmir Metro A.Ş., Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bölge Müdürlüğü ile tren sürücülüğü eğitimi programını uygulamaya başladı. Türkiyede ilk kez uygulanan proje kapsamında 28 kişiye eğitim veriliyor. Kursa katılanlar, trenin mekanik aksamından kullanımına kadar her türlü bilgiyi öğrenirken, eğitimi başarıyla tamamlayanların ihtiyaca göre sürücü olarak istihdam edilebileceği bildirildi.

 


 

6 ay süreyle eğitim görecek olan adaylara tren sürücülüğü ile ilgili tüm teorik bilgiler verilecek. Adaylar kurs kapsamında, toplam 2 bin kilometre tren sürüşü yaparak pratik eğitim de alacaklar. Eğitim kapsamında tren sürüşleri öncelikle gece yolcusuz vagonlarda, bu aşamadan sonra da yolculu vagonlarda “uzman sürücü gözetiminde” uygulanacak.


 Adaylar eğitimlerinin ardından yazılı, sözlü ve uygulamalı olarak 3 ayrı sınavdan geçecek. İzmir Metro A.Ş. Trafik Müdürlüğü tarafından oluşturulan heyetin yapacağı sınavlardan 70 puan ve üzeri alan adaylar başarılı kabul edilerek metro sürücülüğü brövesi almaya hak kazanacak. Bröve alanlar, aynı zamanda İzmir Metro A.Ş. kadrosuna girmeyi de hak edecek. Yıl sonuna kadar devam edecek eğitimlerde 28 aday, yoğun bir çalışma temposu sürdürecek. Adaylar kurallar kitabı, acil durum prosedürleri ve sürüş teknikleri gibi teorik bilgilerin yanı sıra  metro trenlerine ve trafik işletimine  ilişkin teknik bilgiler de alacak.  
 



Neler söylediler:



Merve Çetin (25): Ziraat teknikeriyim. Metro A.Ş. ve İŞKURun düzenlediği eğitim programına başvurmuştum, bu sayede burada olmaktan çok mutluyum. Uygulamalı, teorik eğitimler var, sürüş eğitimleri de devam ediyor. Öncelikle iş güvenliği ve sağlık konuları işleniyor sonra uygulamaya geçiyoruz. Çok memnunuz.”
 
Yalçın Dereli (28): “Elektronik teknisyeniyim. İŞKUR ilanı üzerine kursa başvurdum. Makinist olmak istediğim bir şeydi. Severek yapabileceğim bir meslek olduğunu düşünüyorum. Derslere oldukça yoğun başladık. İsteyerek geldiğim için çok mutluyum. Metro A.Ş.deki eğitimcilerimiz çok yardımcı oluyorlar, severek anlatıyorlar. İzmirlilere her zaman hizmet vermeye hazırız.”
 




Ertan Sayılkan (Metro A.Ş. Trafik İşletme Müdür Yardımcısı): “Arkadaşlarımıza 6 ay süresince yoğun bir eğitim veriyoruz. İş güvenliğinden tutun mesleki eğitimlere, uygulamalı sürüş tekniklerine kadar yoğun bir program uyguluyoruz. Kursa katılanlar 6 ay sonra mesleği öğrenmiş olarak belge ve brövelerini alacaklar.”