HABERLER
HABER ARŞİVİ
METRO SİMÜLASYONU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ


 
Bu yıl 82. kez kapılarını açan Uluslararası İzmir Fuarının en ilgi çeken yerlerinden biri, özellikle çocukların başından ayrılamadığı İzmir Metrosu’nun simülasyon oyunu oldu. Büyükşehir Belediyesi sokağında yer alan İzmir Metro A.Ş. standında yer alan simülasyon oyununda çocuklar dev ekranda yansıyan görüntülerle birebir metro aracı kullanmanın sevincini yaşadı, aynı zamanda verilen hediyelerle mutlu oldu.
 
İzmir Metrosunun yeni CSR araçlarının bire bir aynısı olan oyun konsolu, İzmir Metro A.Ş. atölyesinde çalışanlar tarafından hazırlandı. Tüm elektronik göstergelerin yer aldığı konsol üzerinde bulunan kullanma kolu ile trenler istasyonlara yanaştı, duruş kalkış yapıp yolcu alıp indirdi .

Stantların açılmasından kapanışa kadar önünde uzun kuyruklar oluşan simülasyon oyunu çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekti ve dev ekrandan oyunu izleyenler hiç eksik olmadı.

29 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasındaki Fuar süresinde 5.000 çocuk tren simülasyonu oyunu oynadı ve dağıtılan hediyeleri aldı. Oyun oynamanın keyfini yaşayan, ayrıca  dağıtılan İzmir Metrosu şapkası, İzban kırtasiye seti ve Fuar için özel yaptırılan metro aracı maketlerini alan çocukların mutluluğuna diyecek yoktu. Özellikle metro aracı maketi Fuar süresince tüm ziyaretçilerin ilgili odağı oldu. İzmir Metro aracı maketinin içinden çıkan şekerlemeler ile kırtasiye malzemeleri ise çocuklar için ikinci bir sürpriz oldu.

Fuarın son günü kapanış saatine kadar yoğunluğu hiç azalmayan simülasyonun oyunun önünden zorlukla giden çocuklar, ‘seneye tekrar gelin’ diyerek veda etti.