HABERLER
HABER ARŞİVİ
SAMSUN RAYLI SİSTEM HEYETİ, İZMİR METRO A.Ş.’Yİ ZİYARET ETTİ


          Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kent içi tramvay işletim hizmeti sunan SAMULAŞ (Samsun Ulaşım A.Ş.) Genel Müdürü Engin Çilingir başkanlığındaki bir heyet, kurumsal kimliği tanımak, sistemde incelemelerde bulunmak ve  Infor ERP yazılım programı ve Netsis hakkında bilgi almak amacıyla İzmir Metro A.Ş. yi ziyaret etti.

 23-24 Şubat tarihlerinde gerçekleşen ziyarette, Genel Müdür Engin ÇİLİNGİR ve İdari ve Mali İşler Müdürü Yusuf Ziya MUTLU, Trafik Kontrol Merkezi/Bilgi-İşlem Şefi : Emel ARLI, Bilgi-İşlem Personeli Cihan PEHLEVAN ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Bilgi-İşlem Sorumlusu Asım PAPİLA’dan oluşan heyete birçok konuda ayrıntılı bilgi aktarıldı, uygulamalardan örnekler verildi.


10.10.2010 tarihinde saat 10.00 da tramvay işletimine başlayan SAMULAŞ, üzerinde   21 istasyon bulunan 16 km.lik güzergahta yolcu taşımacılığı yapıyor.

İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev ile departman müdürleri ile yapılan ilk toplantıda, konuk heyete İzmir’de uygulanan aktarma sistemi hakkında bilgi verildi, tecrübelerden doğan birikimler aktarıldı. SAMULAŞ Genel Müdürü Engin Çilingir’e İzmir Metro A.Ş. hatıra tabağı veren Genel Müdür Sönmez Alev; değişik kentlerde raylı sistem taşımacılığı yapan kuruluşlar arasındaki bu tür ziyaretlerin yararını dile getirdi.

Atölye alanını, yeni Çin trenlerini gezen konuk heyet iki gün süren ziyaretlerinin sonunda İzmir Metro A.Ş.’yi yakından tanıma ve işletme yapısını öğrenme fırsatı bulduklarını, çok yararlı bir ziyaret olduğunu belirterek İzmir’den ayrıldı.