HABERLER
HABER ARŞİVİ
İZMİR METROSUNUN YENİ VAGONLARI SONBAHARDA GELİYOR
Büyükşehir Belediyesi’nin Üçyol-Üçkuyular ve Bornova metro hatlarındaki inşaat çalışmalarında sona yaklaşılırken, hatta kullanılacak vagonların Çin’deki üretimi de hız kazandı. Yeni araçlarla İzmir Metrosu’ndaki vagon sayısı 45’ten 77’ye çıkacak.
 


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genişleyen metro sisteminde kullanacağı yeni vagonların üretimi Çin’de devam ediyor. Vagonların dış gövdeleri tamamlandı, motor aksamının yerleştirilmesi ve iç donanımın yapılması çalışmaları ise sürüyor. İlk vagonlar Ekim ayından itibaren gelmeye başlayacak. 4’er vagonlu 8 setten oluşan toplam 32 vagonun tamamı, gelecek Nisan ayına kadar teslim alınmış olacak.
 

Metro A.Ş. heyeti üretimi denetliyor
Çinli CSR Zhuzhou Electric Locomotive Co. Ltd firması ile sözleşme imzalanmasının ardından, vagonların tasarım ve teknik çalışmaları yapılmış,  Zhuzhou kentindeki fabrikada imalat çalışmaları başlamıştı. Vagonların iç ve dış tasarımları ise merkezi Almanya’da bulunan Tricon tasarım ofisi tarafından dizayn edilmişti. İmalat sürecini çok önemseyen İzmir Metro A.Ş., üretim aşamasını denetlemek ve şartnameye uygunluğu kontrol etmek için teknik personelini kalite ve imalat gözlemcisi olarak Çin’de bulunduruyor. Ayrıca 20 kişilik bir teknik personel grubu, Haziran sonundan itibaren iki grup halinde Çin’in Zhuzhou kentindeki fabrikaya giderek yeni araçlarla ilgili 2 haftalık işletme, bakım ve onarım eğitimi alacak.
 

Vagon sayısı 77’ye çıkacak
İzmir’e gelecek toplam 32 vagonun 16’sı MD yani sürücü kabinli tip olacak. Tamamı klimalı olan vagonlar, gelişmiş teknik özellikler barındırıyor. Halen 45 vagon ile işletim yapan ve yeni araçların gelmesiyle vagon sayısı 77’ye ulaşacak olan İzmir Metro A.Ş, büyüyen araç filosu için 18 yeni sürücü istihdam etti ve eğitimlerine başladı. Yeni sürücüler iki ay temel eğitim, bir ay da sürüş eğitimi olmak üzere toplam üç aylık eğitim sürecinden geçecek. İzmir’in yeni vagonları; mevcut metro sistemi ile  yapımı devam eden Üçyol-Üçkuyular ve Ege Üniversitesi-Evka 3 hatlarında kullanılacak. Metro vagonlarının toplam maliyeti 33 milyon 677 bin 871 Euro olacak.