HABERLER
HABER ARŞİVİ
40 DERECE SICAKTA METRO SEFERBERLİĞİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, metro istasyon ve bilet holü kazıları nedeniyle İnönü Caddesi’nde uygulanmaya konulacak yeni trafik düzeni için yol, sinyalizasyon, kaldırım ve orta refüj çalışmalarını tamamladı. Üçkuyular Semt Garajı arkasında oluşturulan otobüs aktarma istasyonundaki asfaltlama ve ışıklandırma çalışmaları ile Mithatpaşa Caddesi’ndeki düzenlemeler ise Cumartesi günü bitiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Üçyol-Üçkuyular metro hattında İzmirspor, Hatay, Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları inşaat çalışmaları kapsamında yürütülen “istasyon ve bilet holü kazıları” nedeniyle, İnönü Caddesi’nde 20 Haziran 2010 günü gece yarısından itibaren uygulanacak yeni trafik düzeni için çeşitli düzenlemeler yapılıyor. Vatandaşların yeni trafik düzeninde ulaşımlarını daha kolay sağlayabilmeleri ve güvenlikleri için yapılan çalışmalar kapsamında sinyalize geçitler, orta refüj, kaldırım, kavşak, yol düzenlemeleri ile otobüs aktarma istasyonuna varan çalışmaların tamamlanması için ekipler, gece geç saatlere kadar çalışıyor. İnönü Caddesi üzerinde yapılan çalışmaları tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Üçkuyular Semt Garajı arka kısmında oluşturulan otobüs aktarma istasyonundaki asfaltlama ve ışıklandırma çalışmalarını da tamamlamak üzere. Mithatpaşa Caddesi’ndeki düzenlemeler de Cumartesi günü tamamlanarak güzergahlar pazar gece yarısından sonra başlayacak yeni uygulamaya hazır hale getirilmiş olacak.

İnönü Caddesi’nde Balçova’dan Hatay ve Konak istikameti yönünde yapılan düzenlemeler:
Üçkuyular semt garajı arkasında, Maliye Meslek Lisesi önü Mithatpaşa Caddesi kesişiminde yeni sinyalizasyon sistemi kuruldu. 66/16, 65/3, 15/1, 65/11 sokaklar ile Mehmetçik Bulvarı kesişimi düzenlendi. Ali Erentürk İlköğretim Okulu önünde öğrenciler için okul çıkışına demir korkuluk yapılarak güvenlik sağlandı. Gürsel Aksel Bulvarı ile İnönü Caddesi kesişiminde, Hıfzısıha Kavşağı ile 56 Sokak kesişiminde ve Poligon Kavşağı ile Hıfzısıha Kavşağı arasında orta refüj düzenlemesi yapıldı. Gürsel Aksel ile Poligon kesişiminde yeni sinyalizasyon düzeni kuruldu. Amerikan Koleji karşısında 119/1 Sokak köşesinde, 172 Sokak kavşağında, 108/46 Sokak köşesinde kaldırım düzenlemesi yapıldı.

Konak’tan Hatay –Üçkuyular istikametinde gidiş yönünde yapılan çalışmalar:
150 Sokak ile İnönü Caddesi kesişiminde yeni yol düzenlemesi yapıldı. 56 Sokak’tan 76 Sokak’a dönüşte yeni sinyalizasyon düzenlemesi gerçekleştirildi. 76 Sokak bitiminde 42-43 sokaklarda yeni kaldırım düzenlemeleri yapıldı. 43 Sokak köşesinde yeni yol düzenlemesi, devamında 25 Sokak ile 34 Sokak köşesinde yeni yol ve kavşak düzenlemesi, 40 Sokak köşesinde yine  yol ve kavşak düzenlemesi gerçekleştirildi. İnönü Caddesi ve Gürsel Aksel Caddesi ile Mithatpaşa Caddesi kesişiminde yeni sinyalizasyon ve kavşak düzenlemesi, Fahrettin Altay Meydanı’nda Balçova’dan Konak istikametine geliş kulvarında yeni düzenleme yapıldı. Üçkuyular semt garajı arkasındaki alana otobüsler için aktarma merkezi oluşturuldu. Otobüs peronları hazırlanan aktarma merkezinde ışıklandırma ve asfaltlama çalışmaları tamamlanmak üzere.

Güzergah asfaltlandı
Askeri Hastane arkasındaki 255 Sokak komple; 150 Sokak’ın bağlantı noktasında,  Ali Eren İlköğretim Okulu önü, 11/1 Sokak’ın tümü, 172 Sokak’ın başlangıcı, 168 Sokak’ın tamamı, 259 Sokak’ın tümü, 172 Sokak ile 172 /1 Sokak’ın kesişim noktası, İlahiyat Fakültesi önündeki 108/24 Sokak’ın bir bölümü asfaltlandı. Ayrıca alt yapı kuruluşlarının yaptığı kazılar sonrası bölge üzerindeki tüm yama ve tamirat işleri bitirildi. 25 Sokak otobüs yolu olarak kullanılacağı için yol gövdesinde asfaltlama çalışması gerçekleştirildi.

Mithatpaşa Caddesi
Ayrıca yeni trafik düzenlemesinde tek yön olarak kullanılacak Mithatpaşa Caddesi üzerinde de; Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi önünde, Küçük Yalı Hamidiye Camii ve Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi önünde, Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Başkanlığı önünde ve Karataş Lisesi köşesi 303-360 Sokak ve Mitahtapaşa Caddesi kesişiminde düzenlemeler yapılıyor.