HABERLER
HABER ARŞİVİ
İZMİR HİLAL`İ SEVDİ

 
İZBAN’ın 32. istasyonu olarak 4 Ağustos’ta açılan Hilal Aktarma İstasyonu, iki ay gibi kısa bir sürede yolcu akınına uğradı. Şirinyer-Konak yönündeki aktarmayı çok daha hızlı hale getiren ve İZBAN ile İzmir Metrosu’nun Halkapınar’dan sonraki ikinci kesişme noktası olan Hilal Aktarma İstasyonu’nu iki ayda 500 bine yakın İzmirli kullandı.  Şu anda günde 12 bin 500 yolcunun giriş yaptığı istasyon,  ulaştığı yolcu sayısıyla İZBAN’ın en yoğun istasyonlarından biri oldu.
 

 
Şirinyer-Konak yönündeki ulaşım süresini kısaltan Hilal Aktarma İstasyonu, İzmir Metrosu’nun Hilal İstasyonu’ndaki yolcu sayısını da olumlu etkiledi. Daha önce ayda sadece 40 bin yolcunun giriş-çıkış yaptığı İzmir Metrosu Hilal İstasyonu, 4 Ağustostan bu yana 500 binin üzerinde İzmirliye hizmet verdi.  Hilal’in İzmir Metrosu istasyonları arasındaki yolcu payı yüzde 0,9’dan yüzde 5,4’e yükseldi.
 
İzmirliler, Basmane bölgesindeki özel hastaneler, Yenişehir tarafındaki resmi daireler ve İzmir Fuarı’na ulaşmak için de Hilal’i tercih ettiler