HABERLER
HABER ARŞİVİ
BU SOKAK “ŞAHANE”
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, birbirinden eğlenceli sürprizler ve dev yatırım tanıtımlarıyla 82. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki yerini aldı. Belediye Sokağı, daha ilk günden büyük ilgi gördü.
 

82. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan “Belediye Sokağı”, Fuar’ın en yoğun ilgi gören bölümlerinden biri oldu. Büyükşehir’in hizmet birimlerinin, yatırımlarının ve projelerin tanıtıldığı sokak birbirinden renkli etkinlikleriyle de fuar ziyaretçilerinin gözdesi oldu.
 

Her gece bir konser
Çocuklardan yaşlılara toplumun her kesimine hitabeden stantlarıyla bu yıl içeriği daha da zenginleşen “Belediye Sokağı” düzenlenen konserler ve sahne gösterileriyle de ilgi çekmeye başladı. İlk gece sahne alan "Hamdi Akatay ile Roman + 90" Müzik Grubu başarılı performansı ve dans gösterileriyle ziyaretçilere keyifli anlar yaşandı. “Belediye Sokağı’nda Fuar süresince her gece farklı bir müzik grubu konser verecek.
 

Çocuklar bayıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan sokak, sürpriz hediyeler, tiyatro gösterileri, nazar boncuğu ve kukla yapım stantları ve çeşitli teknolojik oyunlarla özellikle çocukların büyük beğenisini topladı. Sokağı ziyaret eden çocuklar ve bazı yetişkinler, “Hepsi Yanımda” isimli teknolojik sistem sayesinde Doğal Yaşam Parkı’nda yer alan hayvanlarla ya da tarihi mekanlarda “sanki oradalarmış” gibi yan yana fotoğraf çektirebiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100 bini aşkın çocuğa süt içirmesini sağlayan “Süt Kuzusu” Projesi de sokaktaki yerini alarak, İzmirlilerle buluşuyor. Ziyarete gelen çocuklar burada kendilerine ikram edilen sütleri keyifle içiyor. İZELMAN Anaokulları’nın hazırladığı kreş bölümünde ise ziyarete gelen ailelerin çocukları gönüllerince eğlenerek vakit geçiriyor.
 

Çocuklar metro treni kullanıyor
Çocukları ilgilendiren bir başka sürpriz ise İzmir Metrosu’nun getirdiği simülatör oldu. Çocuklar isterlerse uzmanların yardımıyla gerçek bir metro treni kullanmanın heyecanını yaşıyor.
 

Maket dünyası
Belediye Sokağı’nın en özel bölümlerinden biri de, kentin ulaşım tarihini yansıtan maket sergisi oldu. ESHOT Genel Müdürlüğü personelinin usta ellerinden çıkan otobüs maketlerinin yer aldığı sergide, İzmir’de geçmişten bu güne toplu ulaşımda kullanılan tüm taşıtların orijinaline sadık kalarak yapılan kopyaları sergileniyor. ESHOT atölyelerinde titizlikle imal edilen Tarihi Saat Kulesi maketi de büyük ilgi çekiyor.
 

Sokağa uğrayan vatandaşlar hem verilen hizmetler ve yatırımlar konusunda bilgilenirken, hem de keyifli dakikalar yaşıyor. 1500 metrekare alan üzerindeki Belediye Sokağı’nda yer alan 6 adet stant alanında Eşrefpaşa Hastanesi, Buca Sosyal Yaşam Kampusü, Huzurevi, Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü, İZSU projeleri, tarım destekleme projeleri, Süt Kuzusu Projesi, kent ormanları, İzmirDeniz projesi, çevre projeleri, ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleri ile İZELMAN Anaokulları yer alıyor. Belediye Sokağı’nı gezenler broşürler, tanıtım panoları ve film gösterimleri ile hayata geçirilen projeler ve dev yatırımlar hakkında bilgi alıyor.