HABERLER
HABER ARŞİVİ
BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN “8 MART KLASİĞİ”
 

Mart Dünya Kadınlar Günü’ne metronun bayan yolcularına karanfil dağıtarak başlamayı bir gelenek haline getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kadına yönelik şiddete son verilmesini istedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her yıl olduğu gibi bu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne de İzmirli kadınlara karanfil dağıtarak başladı. Sabah saat 08.30’da Hatay Metro İstasyonu’na gelen ve bayan yolcuların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Kocaoğlu’nun jestine, Milli Piyango satıcısı İnci Sakal, çantasından çıkardığı bir çiçekle karşılık verdi.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yoğun bir etkinlik programı düzenlediklerini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kadın hakları konusunda ve kadına şiddete karşı farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Tüm İzmirli hemşehrilerimizin etkinliklerimize katılmasını istiyoruz. Erkeklere, evlatlara, eşlere ve babalara bir mesajımız var. Kadına şiddete son verilmesi için herkes etrafını etkilemeye çalışsın. Toplumumuz, bu acıdan ve ayıptan kurtulsun” diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Sarayı’na metroyla giden Başkan Kocaoğlu, metrodan indikten sonra yol boyunca gördüğü kadınları da kutladı.