HABERLER
HABER ARŞİVİ
YENİ METRO HATTINDA YENİ VAGONLAR

Mart ayı sonunda Bornova Hastane-Evka 3 metro hattını törenle hizmete almaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki istasyondan oluşan bu yeni hatta yolculu ön işletme seferlerine başladı. Hatta Çin’den gelen yeni vagonları kullanan Büyükşehir, otobüs son duraklarını Evka 3’e alarak E.Ü. Hastanesi çevresindeki trafiği de rahatlatacak.
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım projeleri arasındaki önemli yatırımlarından biri olan Bornova Hastane-Evka 3 metrosunda mutlu son yaşanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 30 Mart 2012’de düzenlenecek tören ile resmi olarak hizmet vermeye başlayacak yeni hatta, yolculu ön işletme seferleri başladı. Yeni hatta, Çin’de üretilerek partiler halinde kente gelmeye başlayan yeni metro vagonları kullanılıyor.
 

İzmir Metro A.Ş, bundan böyle sefer sıklıkları değişmeden tüm metro seferlerini Üçyol-Evka 3 arasında gerçekleştirecek. Bornova Hastane-EVKA 3 metro hattı toplam 2 bin 250 metrelik aç-kapa tünel ile iki istasyondan oluşuyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ardından Ege Üniversitesi Kampus ve Evka-3 İstasyonu’na ulaşan metro hattı, özellikle üniversite öğrencileri için büyük kolaylık sağlıyor.
 

Öte yandan yeni hatta yolculu ön işletme seferlerinin başlamasıyla birlikte Bornova Hastane otobüs aktarma merkezinde son durak yapan 63 Gümrük, 316 Yakaköy, 330 Bostanlı İskele ve 515 Buca Tınaztepe hatları da Evka 3’te yeni oluşturulan aktarma merkezinde son durak yapmaya başladı. Gerekli olan diğer otobüs hatlarında ise resmi açılış tarihi 30 Mart’a kadar düzenleme yapılacak. Böylece otobüs son durağının Evka 3 aktarma merkezine alınmasıyla birlikte Bornova Hastane ve çevresinde trafikte rahatlama sağlanacak.