HABERLER
HABER ARŞİVİ
METRO AÇILIŞINA DAVET ETTİ

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 30. toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 3 Nisan’da başlayacak yargı sürecinden yüzlerinin akıyla çıkacaklarına inandığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, Kurul üyelerine bir de müjde verdi: “İzmir Metrosu’nun Ege Üniversitesi ve EVKA-3 istasyonlarını ay sonunda törenle açıyoruz.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu 30. kez toplandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları Kurul’un gündemine de yansıdı. Dönem Başkanı Şerife İnci Eren, İzmir iş dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı kurulda çok az sayıda kadın üye bulunmasından yakındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Büyükşehir Belediyesi’nde tam tersi bir tablonun yaşandığını belirterek, “Belediyemizin üst düzey yönetiminde ve her kademede hanımlarımız çok başarılı çalışmalar yapıyorlar. Buradaki etkinliğimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir koordinasyon toplantısı olsaydı, bu tablo yüzde 50-50, belki de kadın ağırlıklı olacaktı. İnşallah ileride bu durum iş dünyasına da yansır, şirketlerimizin CEO’su olarak kadınlarımızı iş başında görürüz” diye konuştu.

Metro müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kurul üyeleriyle mutlu bir haberi de paylaştı. İzmir Metrosu’nun Bornova ayağını oluşturan 2 bin 250 metre tünelli Üniversite İstasyonu ve Evka-3 İstasyonu’nun bu ayın sonunda düzenlenecek bir törenle hizmete gireceğini açıklayan Başkan Kocaoğlu, törene davet ettikleri protokolün durumuna göre açılış gününü belirleyeceklerini söyleyip ekledi: “Şimdiden hepinizi açılış törenimize bekliyoruz.” Metro işletmeciliğinin çok hassas bir iş olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Metro işletmeciliği çok ciddi bir iş. O nedenle tren setleriyle rayların uyumundan enerji alımına, ses seviyesinin ölçülmesinden makas geçiş emniyetine, aracın elektronik aksamının kontrolünden sinyalizasyon ve haberleşmeye kadar pek çok teknik detay defalarca gözden geçiriliyor. Amacımız, İzmirli hemşehrilerimize en iyi hizmeti verebilmek” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Önümüzdeki aylarda da Hatay, İzmirspor ve diğer üç istasyonu açıp Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi’nde olduğu gibi metro ağını tamamlamış olacağız” dedi.



İnciraltı’nın planlanması elimizi güçlendirir

Başkan Aziz Kocaoğlu, EXPO konusunda önemli adım oluşturan İnciraltı’na ilişkin planların Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmasının son derece sevindirici olduğunu da belirterek, “Eğer plan Haziran’dan önce çıkarsa, Paris’te elimizi güçlendiririz. Kentin kalkınması için mutlaka yapılması gerektiğine inandığımız İnciraltı’nın planlanması sürecini başarılı bir şekilde tamamlamış olacağız. Tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Yargı sürecinden yüzümüzün akıyla çıkacağız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 3 Nisan’dan itibaren Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon kapsamındaki yargı sürecinin başlayacağını da hatırlatarak, şunları kaydetti: “İzmir Adliyesi’nde 9 gün sürecek bir yargı süreci yaşayacağız. Önümüzdeki toplantıyı bu sürece bağlı olarak yapacağız. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan tüm hemşerilerimiz ve İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’ndaki siz değerli arkadaşlarımızın desteği artarak sürüyor. İnanıyorum ki, bu süreçten de yüzümüzün akıyla çıkacağız. Bu kadar irdelenme aşamasında iddianamenin hiçbir satırında ihaleye fesat karıştırmak, zenginleşmek; eşine, dostuna, yandaşına menfaat sağlamak gibi bir iddianın geçmemesi bizim açımızdan gurur verici.

Tebrikler Arkas
Başkan Aziz Kocaoğlu, Arkas Erkek Voleybol Takımı’nın Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde dörtlü final grubuna yükselen ilk Türk takımı olması nedeniyle büyük mutluluk yaşadıklarını da belirterek, “Arkas Spor Kulübü, İzmir’in ve Ege’nin tanıtımına çok büyük katkıda bulunuyor. Kendilerini kutluyor ve İzmirliler adına teşekkür ediyorum” dedi.