HABERLER
HABER ARŞİVİ
ÇİN YAPIMI YENİ METRO ARAÇLARININ ‘EĞİTMENİ’ OLDULAR

 
İzmir Metro A.Ş. ; Çin’de üretilen yeni trenler tamamlandıkça teslim almaya ve ve test sürüşlerini yapmaya devam ederken; bir yandan araçlarla ilgili personel eğitimlerini de sürdürüyor. İzmir Metrosunun 5 personeli ise, Çin’de ve İzmir’de süren uzun ve zorlu bir eğitim sürecinin sonunda yeni metro trenleriyle ilgili ‘eğitici’ olma formasyonu kazandı.
 

 
Üretim sürecine verilen önem gereği İzmir Metro A.Ş,  başından beri imalatın yapıldığı CSR firmasının Zhuzhou kentindeki fabrikasında imalatın şartnameye uygunluğu kontrol etmek için teknik personel bulundurmuştu. Bunun yanı sıra bir grup personel de  genel araç tanıtımı ve arıza giderme eğitimi alarak bu konuda ‘eğitim verme’ sertifikası almaya hak kazandılar.
 
Metro araç sürücüleri Bülent İzidoğru, Fatih Öztürk, Güray Gete, Mustafa Akbaş ile Trafik İşletme Şefi Ertan Sayılkan 18-29 Temmuz 2011 tarihleri arasında önce Çin’de CSR Zhozhou Electric Locomotive Co. Tesislerinde yeni araçlarla ilgili toplam 80 saatlik yoğun bir eğitim aldı.
 
İlk tren setleriyle birlikte Çinli teknik grubun İzmir’e gelmesiyle eğitimler  İzmir Metro A.Ş. bünyesinde devam etti. Pratik sürüş eğitimleri, teknik, elektronik, mekanik donanımla ilgili araç üzerindeki eğitimler Çinli uzmanlar tarafından verildi.

 
Böylece, İzmir Metro A.Ş. nin 5 personeli yoğun ve yorucu bir eğitim sürecinin ardından yeni Çin trenleriyle ilgili kurumun diğer çalışanlarına eğitim vermelerine imkan tanıyan sertifikaları almaya hak kazandı.

İzmir Metro A.Ş. toplantı salonunda yapılan törende ‘eğitmenlere’ sertifikaları  Genel Müdür Sönmez Alev ile  Çin CSR firmasının Baş Mühendisi Yang Ying tarafından verildi.