HABERLER
HABER ARŞİVİ
İLKE VE DEVRİMLERİ, YOL GÖSTERİCİMİZ OLACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Atatürk’e Saygı Yürüyüşü”ne katılan on binlerce İzmirli, Ulu Önder’e olan sevgi, saygı ve özlemlerini bir kez daha gösterdi. Bu yıl 4. kez gerçekleştirilen yürüyüş, Alsancak Vapur İskelesi’nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Meydan’a kurulan dev ekranda Mustafa Kemal’in Atatürk’ün görüntüleri eşliğinde ses kaydı İzmirlilere dinletildi. Ayrıca Atatürk’ün vefatının ardından dünya liderlerinin ve dünya basınının söylediği sözler ve yazılar bir sunum olarak ekrana geldi.


Büyük yürüyüşe katılanlar arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Prof.Dr. Hülya Güven, Aytun Çıray, Musa Çam, Erdal Aksünger, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, sivil toplum kuruluşları, dernekler, üniversiteler ve kamu kurumu temsilcileri ile her yaş grubundan İzmirliler vardı.


Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada Ulu Önder’e duyulan özlemi dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kahraman bir asker, yiğit bir halk önderi ve örnek bir devrimci, insanlık tarihinin unutulmazlarından; ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolası ile ülkemizi ve milletimizi uçurumun kenarından kurtaran, kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun büyük mimarı, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Ne mutludur ki, bizim Atamız; savaş ustalığını diplomasiyle yoğurup emperyalizme diz çöktüren askeri bir deha, ezilen tüm halklara ve ülkelere örnek olan evrensel bir kahraman Kurtuluş Savaşı’ndan sonra ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyerek, insanlığa büyük bir ideal armağan etmiş örnek bir devlet adamıdır” dedi.


Atatürk’ün tebaayı halka, kulu yurttaşa çeviren gerçek bir devrimci, halkıyla birlikte “az zamanda çok işler” başaran gerçek bir önder olduğunu vurgulayan Başkan Azız Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Atamızın bize bıraktığı bu büyük mirası, titizlikle korumak ve geliştirmek, tıpkı O’nun yaptığı gibi, gelecek kuşaklara onurla teslim etmek zorundayız. Bu görevi yerine getirirken, yol göstericimiz ve çalışma gücümüz, kuşkusuz O’nun ilke ve devrimleri olacaktır. Bize yakışan, umutsuzluk ve teslimiyet değil; onun gösterdiği ‘çağdaş uygarlık yolunda’, bilimle, sanatla ve kararlılıkla yürümektir. Aydınlık, çağdaş ve evrensel değerlerin yol göstericiliğinde gelişen bir Türkiye için, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarılmalıyız. Aramızdan ayrılışının 73. yıldönümünde, Büyük Önderimizi sevgi, saygı, minnet ve hiç eksilmeyen bağlılık duygularımızla anarken; gösterdiği yoldan sapmayacağımıza, bir kez daha söz veriyoruz.